Telepatia, posibilă cu ajutorul științei și internetului [VIDEO]

Telepatia, posibilă cu ajutorul științei și internetului [VIDEO]

Telepatia a fost, de multe ori, subiectul unor filme fantasy sau science-fiction. Un grup de cercetători din SUA a demonstrat că această ”abilitate” poate deveni realitate.

telepatia

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington au demonstrat cu succes capacitatea unor persoane de a-și transmite gânduri fără a comunica direct.

Într-un studiu efectuat pe șase voluntari, cercetătorii au arătat că prin folosirea unei interfețe de tip creier-creier se pot obține rezultate care, până acum, țineau de domeniul științifico fantastic.

Savanții au făcut teste pe trei perechi de oameni și au avut o rată de succes cuprinsă între 25 și 83 la sută. Rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că tehnologia este abia la începuturi.

Cum s-a derulat experimentul

Subiecții au fost așezați în camere diferite și au fost conectați la căștile cu senzori. Ambii priveau la un ecran pe care se derula un joc. Scopul jocului era acela de a apăra un oraș prin declanșarea unui tun. Unul dintre subiecți avea creierul conectat la un electroencefalograf și nu avea vreun joystick sau mouse la dispoziție pentru a activa tunul, ci trebuia să se gândească că întindea mâna.

În camera cealaltă, celălalt subiect primea informațiile prin internet, tot printr-o cască specială, și avea mâna așezată pe un mouse. Când persoana din camera alătura se gândea să acționeze, acesta mișca degetul.

După cum spuneam și la început, tehnologia se află, deocamdată, în primele stadii ale dezvoltării, însă savanții vor putea să o îmbunătățească rapid, și să facă telepatia o realitate,  mulțumită unei burse de un milion de dolari care le-a fost acordată recent.

Citește și: