Telefoanele “indestructibile” CAT B15 și Evolveo StrongPhone Q4 cad din copac [VIDEO]

Telefoanele “indestructibile” CAT B15 și Evolveo StrongPhone Q4 cad din copac [VIDEO]

În emisiunea PLAYTECH de duminică, 19 octombrie, am testat două smartphone-uri ultra-rezistente. Este vorba despre CAT B15 și Evolveo StrongPhone Q4.

cat b15 evolveo strongphone

 

Cele două smartphone-uri sunt construite în așa fel încât să fie potrivit pentru persoanele care lucrează în medii dure – cum ar fi șantierele – dar sunt la fel de bune pentru cei foarte neîndemânatici care s-au săturat să-și crape ecranul de la iPhone.

Lucian Popescu, moderatorul emisiunii PLAYTECH, a testat cele două modele aruncându-le din copac, de la o înălțime considerabilă.

Noi vă vom vorbi mai pe larg despre ele, funcționalitățile lor și dotările lor tehnice.

CAT B15

Compania CAT (Caterpillar Inc.) este cunoscută pentru utilajele de construcții și pentru echipamentele de protecție pe care le produce.

Nu ar trebui să ne mire că au lansat și un telefon ultra-rezistent, creat special pentru șantiere.

CAT B15 este un smartphone cu ecran de 4 inch cu rezoluție 480×800. Calitatea nu este extraordinară, dar trebuie să ținem cont că vorbim despre un smartphone creat pentru rezistență, nu pentru multimedia.

Problema cea mare nu este ecranul, ci performanța. Vorbim despre un telefon dotat cu un procesor cu două nuclee cu viteză de numai 1Ghz și o memorie RAM de 512MB. CAT B15 nu va face față aplicațiilor mai solicitante, ci poate fi folosit ca telefon și ca dispozitiv pentru emailuri. Smartphone-ul are o singură cameră foto, cea principală, de 5MP.

Să trecem, totuși, la bucățile cele mai importante. Mai exact, telefonul este îmbrăcat într-o carcasă cu aspect foarte interesant care inspiră siguranță.

Aceasta îi oferă protecție împotriva apei – telefonul rezistă 30 de minute sub apă de un metru, împotriva căzăturilor – telefonul rămâne intact la căzăturile de la 1,6m pe ciment (și mult mai mult dacă se întâmplă să cadă pe pământ), dar și împotriva vremii neprielnice – funcționează fără probleme la temperaturi cuprinse între -20 și 55 de grade Celsius.

Prețul ni se pare, totuși, cam piperat, având în vedere proprietățile tehnice.

Evolveo StrongPhone Q4

Numele Evolveo nu este foarte cunoscut pe piața de smartphone-uri, dar oferă o gamă destul de largă de telefoane foarte rezistente.

Evolveo StrongPhone Q4 oferă o experiență mult mai bună decât CAT B15 în ceea ce privește performanța. Ecranul este la fel, de 4 inch și rezoluție 854×480, dar sub el se găsește un procesor quad-core 1,2Ghz și o memorie RAM de 1GB.

Asta înseamnă că smartphone-ul va putea fi folosit și pentru aplicații mai solicitante, poate chiar și pentru jocuri.

Evolveo StrongPhone Q4 oferă și o cameră foto mult mai bună. Mai exact, aceasta are 8MP și acum există și o cameră frontală, de 1,3MP.

Putem trage concluzia că acest telefon se adresează atât celor care lucrează în medii dificile, dar și pasionaților de aventură. Practic, cu acest telefon poți surprinde un peisaj când te afli pe vârful unui munte, sau poți face poze atunci când te plimbi cu kaiacul pe un râu învolburat.

Despre rezistență sunt destul de multe lucruri de spus: este rezistent la presiuni scăzute, la căzături, la apă și la vreme extremă. Este certificat în conformitate cu standardele militare MIL-STD-810G. Interesantă este și prezența unui buton fizic SOS. Apăsarea acestuia inițializează un apel de urgență.

Prețul mult mai mic decât cel al CAT B15 și Evolveo StrongPhone Q4 este preferatul nostru dintre cele două telefoane. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: