01 sept. 2014 | 15:13

Tabletele Toshiba Encore 2, cu Windows 8.1, lansate în România [FOTO]

ACTUALITATE
Tabletele Toshiba Encore 2, cu Windows 8.1, lansate în România [FOTO]

Toshiba a lansat, luni, pe piața locală, noile tablete Toshiba Encore 2, cu ecrane de 10,1, respectiv 8 inch. Dispozitivele rulează Windows 8.1 și funcționează pe bază de procesoare Intel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Modelul Toshiba Encore 2 WT10-A are un ecran de 10.1 inch și rezoluție HD. Sub acesta se ascunde un procesor Intel Atom Z3735F, cu patru nuclee, tactat la frecvența de 1,33Ghz, capabil să atingă viteze de până la 1,83Ghz cu tehnologia Intel Burst Technology 2.0. Memoria RAM este de 2GB, iar spațiul de stocare este un SSD de 32GB, extensibil prin card microSD.

Camera foto principală este de 5MP, cea frontală are rezoluție VGA și tableta este echipată cu difuzoare stereo Dolby Digital Plus.

Tableta rulează sistemul de operare Windows 8.1 și vine cu licență Microsoft Office disponibilă gratuit timp de un an.

La prima vedere, tableta pierde puncte numai la capitolul ecran (luminozitate mică, constrast scăzut), dar rămâne de văzut și dacă cele 9 ore de autonomie promise de producători sunt conforme cu realitatea.

Tableta are un preț de 1299 de lei, dar astăzi poate fi achiziționată, din Media Galaxy, la prețul special de 839 de lei.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Tabletele Toshiba Encore 2/”/]

 

Toshiba Encore 2 WT8-B are un ecran de numai 8 inch, fiind destul de portabilă. Aceasta are niște specificații tehnice mai slabe. Rezoluția display-ului este tot HD, însă sub acesta se ascunde un procesor Intel Atom Z3735G care suportă maximum 1GB RAM. Spațiul de stocare este și aici de 32GB, extensibil prin card microSD. Camerele foto sunt la fel ca pe modelul de 10.1 inch, la fel și difuzoarele, însă autonomia promisă este de 8,5 ore.

Și această tabletă vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat, iar utilizatorii vor avea acces la soluția Office gratuit, timp de un an.

Dispozitivul este ceva mai greu decât alte gadgeturi cu ecrane de 8 inch, însă nu asta este problema. Și aici, ecranul lasă de dorit, însă prețul de 999 lei (preț special 599) ar putea să facă din Toshiba Encore 2 WT8-B un gadget de productivitate accesibil și dorit de destul de multă lume.