03 apr. 2014 | 14:00

Suprinzător, Safari este cel mai popular browser pe smartphone-uri şi tablete

ACTUALITATE
Suprinzător, Safari este cel mai popular browser pe smartphone-uri şi tablete

Deşi platforma Android a depăşit de mult popularitatea iOS, la nivel global, pe smartphone-uri şi tablete, browserul este cel mai popular browser, cel mai folosit.

Popularitate safari browser

În teorie, atât pe Android cât şi pe iOS există mai multe opţiuni când vine vorba de browsere. Avem Safari, Chrome, Opera, Firefox şi nu numai. Partea interesantă este că Safari reuşeşte să iasă pe primul loc ca popularitate, în condiţiile în care dispozitivele cu iOS reprezintă mai puţin de 20% dintre dispozitivele cu Android.

Un studiu al celor de la Flurry a ajuns la concluzia că browserele native au avantaj incredibil faţă de browsere pe care le găsiţi în magazinele virtuale. Performanţa sau fiablitatea pe termen lung sunt complet ignorate, utilizatorii optând să rămână cu ce le-a dat . Pe acest sistem, Safari se află detaşat pe primul loc, fiind cel mai popular browser cu 7 procente, pe când Google Chrome ocupă locul al doilea în acelaşi clasament cu 5 procente.

Acelaşi studiu scoate la iveală nişte informaţii foarte interesante când vine vorba de utilizarea smartphone-urilor la nivel global. Un posesor de telefon inteligent se pare că-l foloseşte în medie 2 ore şi 42 de minute pe zi. Aproximativ 86% din această valoare este petrecută în aplicaţii de orice fel, iar 14% cu navigare pe internet. Plăcuta activitatea de gaming ocupă 32% din aceeaşi ,,plăcintă”, urmată de Facebook cu 17%.

Concluzia unui astfel de studiu este una foarte clară. În ultimii ani, am devenit efectiv dependenţi de aplicaţii pe mobil. Browser-ul de internet reprezintă o parte infimă din oceanul de opţiuni care ne ţine legat cu ochii de smartphone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele