15 aug. 2014 | 13:46

Succesul Sony în Europa: premii pentru cea mai bună tabletă și cameră mirrorless

ACTUALITATE
Succesul Sony în Europa: premii pentru cea mai bună tabletă și cameră mirrorless

EISA (Asociația Europeană pentru Imagine și Sunet) a premiat șase dintre produsele Sony lansate în ultimul an. Printre acestea se regăsesc cea mai bună tabletă, cea mai bună cameră mirrorless și un televizor 4K.

Sony RX10 review-2799

Produsele Sony premiate de EISA sunt tableta Xperia Z2, camera foto profesională compactă Alpha A7r, camera foto compactă DSC-RX100 III, camera video FDR-AX100, televizorul 4K Ultra HD KDL-65X9005B și playerul audio HAP-Z1ES. Asociația a motivat, conform comunicatului remis „Playtech“, pentru fiecare produs în parte de ce este meritoriu pentru premiu.

Află și: Cea mai bună poză digitală, între un mirrorless „de buget“ și un cameraphone foarte bun

Tableta anului în Europa: Xperia Z2

Atât de subțire, de elegantă și de netedă, tableta Sony Xperia Z2 este fără îndoială un câștigător EISA. Această tabletă cu design seducător impresionează utilizatorul prin calitatea imaginii pe care o redă pe ecranul LCD IPS de 10,1 inci, cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli, prin culorile realiste, negru profund și detalii excepționale. Cu un timp de răspuns foarte rapid, tableta Xperia Z2 este echipată cu un procesor Quad Core Snapdragon 801 de 2,3 GHz, utilizează 3GB d RAM și funcționează pe platforma Android 4.4 pentru o experiență fără egal în navigarea mobilă pe internet. Ușor de utilizat și perfectă pentru vizionarea de filme Full HD sau pentru jocurile preferate, tableta are certificare IP58 (rezistentă la apă până la adâncimi de 1,5 m pentru o perioadă de 30 de minute) și o autonomie de 13 ore, asigurată de bateria de 6.000 mAh.

Sony Xperia Z2 tablet (16)

Camera foto profesională compactă a anului în Europa: A7r

Sony a creat o premieră mondială, la un preț remarcabil de scăzut, reușind să adapteze un senzor de 35mm într-un aparat de fotografiat atât de compact, de tip ”mirrorless”. Cu cei 36 de megapixeli și fără filtru antialiasing, aparatul Alpha 7R oferă la ora actuală cea mai înaltă rezoluție dintre toate aparatele CSC. Procesorul Sony Bionz X permite utilizarea unor sensibilități ISO de până la 25.600 ISO, la un nivel de zgomot relativ scăzut. Aparatul dispune, de asemenea, de sisteme Wi-Fi și NFC care permit declanșarea de la distanță și transfer de imagine fără cablu.

Camera foto compactă a anului în Europa: DSC-RX100 III

Noul aparat moștenește rezoluția ridicată de 20 de megapixeli, pe un senzor CMOS de 1 inci, de la predecesorii săi. În schimb, RX100 III reușește să adapteze un vizor electronic OLED de înaltă calitate, cu 1.44 milioane de pixeli la dimensiunile reduse ale unui compact de buzunar. Obiectivul luminos F/1.8-2.8 Zeiss Vario-Sonar T*, cu o distanță focală echivalentă de 24-70mm, împreună cu procesorul Sony Bionz X dau garanția obținerii unor imagini de mare rezoluție și cu zgomot redus, chiar și în codiții de iluminare slabă. RX100 III dispune, de asemenea, de un ecran WhiteMagic LCD 3 cu 1.23 milioane de pixeli, rabatabil la 180 de grade, de un filtru ND cu trei trepte de expunere, funcție de filmare full HD, conectivitate Wi-Fi/NFC pentru transfer de imagine fără cablu și pentru controlul aparatului din smartphone sau tabletă.

Camera video a anului în Europa: FDR-AX100

Posesorii unui televizor 4K/Ultra HD pot să creeze propriile filme 4K, grație noii camere video de la Sony și multiplelor funcții pe care aceasta le posedă. Camera are un design compact și o greutate redusă, dar este construită din componente de înaltă-calitate, oferind utilizatorilor un instrument creativ de ultimă oră. Obiectivul Carl Zeiss Vario‐Sonnar T* este legat de un senzor Exmor R CMOS de 1 inci, fiind capabil de un zoom optic de 12x. Camera are mai multe regimuri de înregistrare, trei variante de filtru ND, precum și reglaje ușor de utilizat, prezente de obicei în cazul unor camere profesionale. Utilizatorul are un control deplin asupra camerei, iar procesorul profesional de imagine Bionz X permite înregistrarea de imagini 4K la o rată de 25 de cadre pe secundă, full HD la 50 de cadre pe secundă, în format XAVCS, precum și imagini filmate cu încetinitorul la 100 de cadre pe secundă.

Televizorul 4K Ultra HD al anului în Europa: KDL-65X9005B

Diagonală, sunet, rezoluție Ultra HD, totul într-un pachet încântător – Sony KDL-65X9005B este perfect pentru cei care își doresc divertisment de calitate acasă. Fie că vrei să vizionezi propriile fotografii și clipuri video, imagini la calitate îmbunătățită redate dintr-un Blu-ray, transmisii TV sau clipuri disponibile online, acest ecran LED de 65 de inci impresionează cu precădere prin controlul asupra motorului său de procesare.

Playerul audio HDD al anului în Europa: HAP-Z1ES

Compania care a adus inovații importante în dimeniul audio prin lansarea revoluționarului Walkman, a compact disc-ului digital și a unității SACD își asumă o nouă inițiativă, aceea de a aduce din nou audițiile de hi-fi în topul preferinței consumatorilor. De data aceasta, compania se diferențiază prin playerul digital HAP-Z1ES cu hard disk de 1TB. HAP-Z1ES se conectează la rețeaua din casă fie prin cablu, fie prin Wi-Fi, oferind acces la radio online prin platforma vTuner și redă muzica direct din memoria internă, pentru o audiție de excepție. Modul de remasterizare DSD aduce claritate și detaliu de neegalat. Este sursa digitală perfectă pentru orice piesă Hi-Fi.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele