Sony Xperia Tablet Z2, mai ușoară și mai performantă

Sony Xperia Tablet Z2, mai ușoară și mai performantă

Sony decide să nu se alăture trendului tabletelor de mici dimensiuni, și lansează la MWC o nouă iterație de 10 inci, Xperia Tablet Z2.

DSCF6475

După cum îi spune și numele, noua tabletă are aceleași dimensiuni și specificații apropiate de prima variantă, doar că acum este și mai ușoară și mai rapidă. Bine, legat de partea cu „mai ușoară” sunt de acord. Cât despre „mai rapidă”, diferența dintre procesorul lui Xperia Tablet Z și a lui Z2 este semnificativă pe hârtie. 1.5 GHz vs 2.3 GHz, este aceasta, însă aplicațiile nu vor merge mai repede, ci eventual mai bine, iar cele cu cerințe de performanță deosebite, puține la număr, vor funcționa acum așa cum trebuie.

Sony Xperia Taablet Z2 mai vine cu o funcție interesantă, aceea de Noise Cancelling Active, integrat direct în tabletă. Astfel pe căști nu mai avem nevoie de circuitul separat și de acumulatorul dedicat. Partea proastă e că trebuie folosită o pereche de căști speciale de la Sony pentru a beneficia de această funcție.

Cât despre greutate, este foarte mică. 426 grame este destul de puțin pentru un dispozitiv de 10 inci, fiind pe același palier ca și iPad Air, un competitor foarte bun din acest punct de vedere. Adevărul este că nu te aștepți să fie atât de ușoară, și senzația de a o ține cu o singură mână este deosebit de plăcută.

Sony Tablet Z2 este de asemenea rezistentă la apă și la praf și vine cu aceleași certificări ca prima versiune. Este compatibilă cu cele mai noi tehnologii ca MHL 3.0, NFC, iar memoria poate fi upgradată cu până la 64 GB.

Trebuie să spun că încărcătorul de tip stand, magnetic, își va merita toți banii, chiar dacă va fi vândut separat. Personal, aștept momentul în care toate dispozitivele se vor încărca wireless și nu vom mai avea nevoie de zeci de cabluri care se încurcă prin geantă.

DSCF6474

DSCF6477

DSCF6476

Citește și: