Sony anunță telefonul perfect pentru narcisiști: Xperia C3. S-a ajuns prea departe cu selfie-urile?

Sony anunță telefonul perfect pentru narcisiști: Xperia C3. S-a ajuns prea departe cu selfie-urile?

Selfie e moda, nu poate fi contestat acest lucru, dar producătorii de telefoane mobile parcă au rămas fără idei și singura funcționalitate e camera frontală mai bună. Ultimul exemplu e Sony Xperia C3, telefonul „perfect pentru selfie“. Să vedem cât de perfect e.

sony xperia c3

Ce vezi în poza de mai sus e Xperia C3, noul telefon anunțat de Sony. Nu vezi nimic impresionant la el? Asta și pentru că marea funcționalitate e camera foto de 5 megapixeli, frontală, cu unghi larg de cuprindere. E selfie focused și are un mod Superior Auto, ajustează luminozitatea mai bine decât alte camere rivale, dispune de bliț LED și poate face poze HDR, atunci când e cazul.

Hai să vedem alte dotări, poate ceva tot iese în evidență. Are un ecran de 5,5 inci la rezoluție HD, o grosime de 7,6 mm și o greutate de 150 de grame. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon cu patru nuclee la o frecvență de 1,2GHz și are 1GB de memorie RAM. Este, deci, un telefon cu dotări medii, dar care îți va reproduce foarte bine chipul (și puțin mai mult) în fiecare selfie. Camera de pe spate, principală, e de 8 megapixeli. În plus, telefonul are suport dual SIM.

Nu se poate spune că Xperia C3 e un telefon prost, nicidecum. E un telefon mediu, cu ecran mare și cu o cameră frontală foarte bună. Problema e trendul pe care vin telefoane similare Xperia C3. Și am mai trecut o dată prin așa ceva, pe vremea în care producătorii se băteau să aibă telefoane Facebook approved. HTC cu Salsa și ChaCha a fost cel mai „devotat“ producător, pe când alții, ca Nokia pe Asha, a inclus doar un buton fizic pentru Facebook. Acum, trendul e cu selfie.

Sunt două lucruri care vor conta la selfie, dacă îți pasă să ai astfel de autoportrete foarte bune, iar acestea sunt: unghiul de cuprindere al camerei foto și „vederea“ în noapte. Degeaba are mii de megapixeli, dacă nu poate cuprinde doi oameni în același cadru (HTC a avut un telefon foarte bun pentru așa ceva, 8X cu Windows Phone) și degeaba face poze foarte bune ziua, dacă imediat ce e puțin mai întuneric „se pierde“. Selfie-ul este o poză rapidă, de moment, cu o expresie a fotografiatului și este de dat rapid pe rețele sociale. Totuși, Xperia C3 are șanse foarte mari să prindă în Japonia și restul Asiei.