Sony dă drumul la update KitKat pe o serie de gadget-uri Xperia

Sony dă drumul la update KitKat pe o serie de gadget-uri Xperia

Deşi nu este cea mai rapidă companie când vine vorba de actualizări de software, vine cu un anunţ important pentru posesorii de Xperia.

android-4.4-kitkat sony xperia update

Cea mai mare problemă a Android ţine de fragmentarea platformei şi de politica unor producători de dispozitive de a nu mai lansa actualizări de software, cu scopul generării de vânzări pentru noile aparate. Din fericie, se pare că Sony nu se află printre acele companii ,,răutăcioase”.

Gigantul japonez tocmai a anunţat oficial că posesorii mai multor dispozitive din gama Xperia vor putea face tranziţia în următoarea perioadă la Android 4.4 KitKat. Printre dispozitivele vizate pentru update KitKat, se numără Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR şi tableta Xperia Tablet Z. Iniţial, propagarea update-urilor se va realiza pe etape, începând cu câteva teritorii şi continuând cu alte câteva în următoarele săptămâni.

Pentru că nu vorbim de o versiune ,,curată” de Android, ne putem aştepta la câteva trucuri foarte interesante şi câteva funcţii utile incorporate în acest update. În ceea ce priveşte interfaţa nativă, Sony promite că vom vedea similarităţi pe telelefoanele şi tablete companiei cu interfaţa pe care o vedem pe , atât din punctul de vedere al animaţiilor cât şi al fotografiilor de fundal. Tot acum, bara de status şi pagina de setări rapide vor fi modernizate.

Vizavi de aplicaţiile proprietare ale Sony, acestea vor fi de asemenea actualizate cu acest update KitKat pentru o experienţă mai bună dedicată utilizatorilor. În această categorie intră mesajele, emailul şi Smart Social Camera. Cu noul Battery STAMINA autonomia aparatului vostru cu Android ar trebui sporită într-un mod semnificativ.

Dacă vreţi să priviţi în perspectivă şi sunteţi utilizatorii ai unor terminale Sony din gama entry-level, staţi liniştiţi, că nu veţi fi neglijaţi. În lunia iulie a acestui an, vor mai face saltul la KitKat cei care se află în posesia Xperia T2 Ultra, Xperia E1 şi Xperia M2.

Citește și: