Skybox Imaging oferă servicii de filmare HD din spațiu

Skybox Imaging oferă servicii de filmare HD din spațiu
16:48 14.01.2014

Skybox Imaging este o companie cu sediul în San Francisco care a lucrat în mod intens pentru a dezvălui prima filmare HD a Pământului, făcută de la 600 km altitudine.

Skybox Imaging

Rezoluția filmării este sensibil mai mare decât ce am văzut până acum, și se pot observa chiar și mașinile care trec pe stradă. Clipul a fost înregistrat de satelitul propriul al companiei, SkySat-1 care a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut.

”Există o cantitate enormă de informații pe care le putem acumula din analiza mișcării, monitorizării lanțului de distribuție, a transporturilor maritime, activitatea fabricilor și monitorizării continue a mediului înconjurător, și suntem nerăbdători să explorăm toate aceste posibilități venite din aceste surse.”

Satelitul este capabil să înregistreze imagini FullHD la 30 cadre pe secundă, pentru o durată de 90 de secunde, însă deține două camere, astfel poate exista o continuitate a stream-ului video. Până acum posibilitățile de cartografiere ale camerelor de pe sateliți erau limitate la imagini de rezoluție înaltă, nu și video. Singura metodă de a filma video de la o înălțime mare era din avion sau cu ajutorul unor drone performante.

Skybox Imaging realizează progrese mari în această direcție. Oricine este interesat de proiect poate obține mai multe informații de pe pagina acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: