Secretele roaming-ului național de la RCS&RDS

, 21 Iul, 17:33

RCS&RDS a efectuat în ultimele luni o campanie agresivă de marketing despre noile contracte care oferă 5 GB de internet pentru 2 euro pe lună. De curând, roaming-ul național, prin care utilizatorii sunt direcționați pe rețeaua de date Vodafone, a fost instituit. Odată cu el am aflat și secretele abonamentelor DigiMobil pe care vi le spunem și vouă acum.

646x404 (1)

Abonamentele DigiMobil rămân la aceeași valoare, dar pentru traficul de date efectuat în roaming național există limitări. Mulți utilizatori și-au cumpărat abonamente și telefoane la RCS&RDS cu promisiunea că rețeaua de date va fi destul de bună, datorită roaming-ului de la Vodafone. Problema nu este faptul că există o limită în roaming în țară, ci că utilizatorii nu au fost informați.

Potrivit Ziarul Financiar, RCS&RDS și-a actualizat informațiile de pe site-ul oficial privind abonamentele de date.  “Acum îţi oferim internet mobil şi în roaming naţional. Poţi utiliza acum Digi Net Mobil la nivel extins, naţional! Primeşti 100 MB / lună pentru date în roaming naţional, pe care îi poţi utiliza gratuit până la 30 septembrie 2014”, scrie pe site-ul operatorului român. Nu se precizează ce se va întâmpla după 30 septembrie.

Compania aduce o serie de clarificări şi în ce priveşte categoriile de utilizatori care pot utiliza serviciile de date prin reţeaua Vodafone: “Te poţi conecta la internet în roaming naţional:  dacă ai un abonament de telefonie mobilă Digi Mobil care include internet mobil; dacă ai activată opţiunea de Date Mobile în roaming în telefonul tău (majoritatea telefoanelor au deja activată această opţiune, deci te vei conecta automat la internet în roaming naţional). Îţi oferim cei 100 MB/lună suplimentar faţă de traficul pentru internetul mobil inclus în abonamentul de voce”, mai menționează ZF.

Dacă aveți un abonament DigiMobil, atunci veți ști că ați intrat în roaming național prin inscripția DigiMobilR din partea de sus a telefonului.

Întrebări rămase în urma informațiilor RCS&RDS

1. Ce se întâmplă după 30 septembrie 2014?

2. Ce se întâmplă cu roaming-ul pe voce? Este el limitat?

3. De ce nu au informat la timp clienții de aceste clauze din contract și le-au adus abia în momentul când majoritatea telefoanelor sau contractelor au fost făcute?

Despre acest subiect vă recomandăm să citiți și la alții în Storify-ul de mai jos.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Usor, usor rds va ajunge ceea ce a fost de la inceput: o firma de cartier cu pretentii de companie serioasa.

Pai rds sunt ocupati sa arunce vina pe upc pentru incompetenta lor. Sa vedem acum explicatia pentru oferta mincinoasa

Pe langa oferta asta mincinoasa, nu putem urmari nici Liga1 la ei. Cred ca upc se va trezi cu foarte multi clienti noi

Asta-s aia care nu au Liga1? :))

Eh, au mai multe oferte „usor” mincinoase. Dar ei sunt ocupati sa plateasca articole impotriva upc, nu sa rezolve problemele din ograda proprie

Ma oameni buni la 5euro pe luna inclusiv tva vreti si tichie de margaritar.

Păi iarăşi vă purtaţi „româneşte”? (fac referire atât la autorul articolului, cât şi la majoritatea comentatorilor)
Treaba este simplă! Dacă vrei liga 1 (în opinia mea plătind un abonament mai mare la UPC + 10 lei/lună) te muţi la UPC… Simplu, nu?

Dacă vrei minute nelimitate şi 5GB trafic pe mobil, dar nu-ţi convine preţul de 5 euro, ce faci?… te muţi la alt operator (şi plăteşti, în opinia mea, mult mai mult)

Acum, întradevăr, Digi nu are acoperirea celorlalţi operatori, dar staţi fără grijă că va ajunge acolo. În opinia mea (mă repet) au cele mai mici costuri de „producţie” şi asta le va permite să investească în extiderea reţelei.

Concluzie: nu există ofertă mai bună, cu excepţia situaţiei în care locuieşti într-o localitate mai mică. Dar, în cele din urmă, fiecare alege pentru el…

p.s. parcă m-aş fi uitat şi eu la Liga 1, dar chiar nu vreau să schimb operatorul (am avut până acum servicii foarte bune, plătesc sensibil mai puţin decât la UPC şi nu-s meciurile din România chiar un capăt de ţară – nu vreau să fiu „pesimist”, dar tare mi-e să nu intre in faliment firma din Malta şi LPF-ul pentru că Look TV nu atrage suficienţi spectatori şi nu-şi poate plăti obligaţiile financiare… noroc că-i preia şi Dolce)

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail