Sapphire R9 290X Vapor-X 8 GB își face apariția

Sapphire R9 290X Vapor-X 8 GB își face apariția

Varianta cu 8 GB memorie GDDR5 a lui Sapphire Radeon R9X Vapor-X își face apariția la retailerii online din afară.

Sapphire Radeon R9 290X 8 GB

Pentru o vreme, au existat ceva dubii în legătură cu apariția unei versiuni cu 8 GB memorie video, pentru orice placă grafică cu chipset R9 290X.

Se zvonea, de asemenea, că Sapphire va fi primul care va implementa această cantitate de memorie pe o placă cu acest GPU. Se pare că zvonurile au fost adevărate, iar placa Sapphire R9 290X și-a făcut de curând apariția în retail la prețul de 730 euro. Placa deține sistemul de răcire proprietar Vapor-X care este construit cu o cameră de evaporare pentru a obține cea mai bună eficiență termică. Deține 3 ventilatoare, 6 heatpipe-uri și un radiator masiv de aluminiu. GPU-ul Radeon R9 290X are o frecvență de lucru de 1060 MHz, cu 60 MHz mai mult decât varianta de serie, și este capabil de a susține această frecvență datorită sistemului de răcire.

Plăcile cu răcire stock din această serie, abia dacă sunt capabile să susțină frecvența standard de lucru, și chiar și așa se încălzesc aproape de limita termică. Memoria video este tactată la 5600 MHz. Prețul Sapphire R9 290X Vapor-X 8 GB este cel de referință pentru piața din Germania și este destul de posibil să ajungă și la noi în curând. Pentru cei entuziasmați, probabil că un telefon la retailer-ul online de la care ați mai cumpărat și în care aveți încredere ar putea rezolva problema, printr-o precomandă, desigur.

Citește și: