Sapphire lansează primul Radeon R9 295X2 „overclockat” din fabrică

Sapphire lansează primul Radeon R9 295X2 overclockat din fabrică

Sapphire a lansat prima placă grafică AMD Radeon R9 295X2 cu overclocking din fabrică.

Sapphire Radeon R9 295X2

De parcă monstrul de la AMD nu era suficient de puternic, Sapphire s-a decis că ar mai fi avut nevoie de ceva îmbunătățiri pe partea de performanță. Radeon R9 295X2 OC de la Sapphire păstrează specificațiile fizice ale producătorului, având același sistem de răcire hibrid cu care a fost introdusă pe piață. Frecvențele celor două GPU-uri au fost ridicate de la 1018 MHz la 1030 MHz, iar frecvența celor 8 GB memorie video a crescut de la 5000 MHz la 5200 MHz.

Orice alt element de pe placă este în variantă stoc, pentru că AMD nu permite încă producătorilor să umble la alte elemente. Singurul care poate modifica după bunul său plac design-ul de referință este un utilizator pasionat. Motivul pentru care AMD nu permite aceste modificări este acela că placa deja funcționează aproape de capabilitățile maxime și orice modificare netestată și neverificată în prealabil ar putea duce la defectare.

Despre prețul acestei plăci nu se știe încă nimic, însă nu ar putea să coste cu mult mai mult decât varianta de referință. Și așa, la un preț de 1500 de dolari pentru varianta standard, nu mai contează încă 50 de dolari pentru câteva îmbunătățiri Radeon R9 295X2 aduse chiar de producător. Probabil frecvențele nu pot fi ridicate mai mult de atât, fără schimbarea sistemului de răcire cu unul mai performant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: