Sapphire a anunțat Radeon R9 270X Black Diamond

Sapphire a anunțat Radeon R9 270X Black Diamond

Sapphire a lansat o nouă iterație a lui Radeon R9 270X acum cu sistemul nou de răcire al producătorului, Cooler-ul Tri-X.

Sapphire Radeon R9 270X Black Diamond

Noua placă Sapphire Radeon R9 270X Black Diamond dispune pe lângă sistemul de răcire proprietar ce poartă numele Tri-X, cu 3 ventilatoare, și o serie de modificări asupra frecvenșelor de lucru ale cipului grafic. Probabil singuru impediment este că această placă este disponibilă doar pentru piața din Asia, însă cel mai probabil Sapphire o va aduce și în Europa cât de curând.

Placa dispune de sistemul de răcire mai devreme menționat, pe spatele acesteia având instalat și un back-plate, similar celui pe care îl regăsimt pe Radeon R9 290X de la același producător. Rolul acestuia este de a oferi o prindere mai bună a sistemului de răcire, în mai multe puncte, și asigură o presiune mai uniformă pentru radiatorul ce acoperă GPU-ul și cipurile de memorie.

Radiatorul este din aluminiu și acoperă o mare suprafață din cea a plăcii, fiind răcit în mod eficient de cele trei ventilatoare independente de pe partea superioară a plăcii. Placa vine cu frecvențe de 1100 MHz pentru GPU, 6 GHz frecvența memoriei RAM, un bus de 256 biți la fel ca orice altă placă video bazată pe acest cip grafic, și un BIOS dual pentru stabilitate și respectiv performanță. Momentan, nu se cunoaște prețul Radeon R9 270X Black Diamond, însă în curând o vom vedea și pe piața europeană, iar atunci vom ști mai multe detalii.

Sapphire Radeon R9 270X Black Diamond  2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: