Cum arată Tizen, platforma care poate înlocui Android pe viitoarele telefoane Samsung [VIDEO]

Cum arată Tizen, platforma care poate înlocui Android pe viitoarele telefoane Samsung [VIDEO]

Samsung caută o alternativă la Android și se poate s-o fi găsit în Tizen, un sistem de operare creat în parteneriat cu Intel. Acum, avem primul demo cu noua platformă.

Samsung Z cu Tizen

Samsung Z este primul terminal cu sistemul de operare Tizen. Este derivat din deja uitatul Bada OS, sud-coreenii au cooperat cu Intel la dezvoltare și TheHandheldBlog publică acum primul video în care demonstrează câteva dintre funcționalitățile acestei platforme. Interfața este similară celei utilizate de Samsung pe telefoanele cu Android, dar dincolo de aspect e o cu totul altă infrastructură.

Samsung Z va fi lansat inițial în Rusia, are un sistem similar de notificări ca pe Android, iar ca să-ți accesezi aplicațiile execuți un swipe în sus de la baza ecranului. Aplicațiile sunt, deocamdată, cele create de Samsung, căci ca fiecare platformă la început de drum și aceasta va suferi la capitolul „portofoliu de aplicații“.

HB laudă în videoclipul de mai jos browser-ul, oferă o compatibilitate foarte bună cu standardul HTML5 și dispune de o interfața minimalistă cu un modul de speed dial pentru a-ți accesa rapid cele mai vizitate pagini. Pentru utilizatorii de Samsung Galaxy S5, acest Tizen va fi ca o imagine în oglindă puțin deformată. Exceptând aplicațiile, sistemul funcționează similar modelului cu Android.

Acest telefon cu Tizen al companiei vine după ce, în urmă cu câteva luni, sud-coreenii anunţau cea de-a doua generaţie de ceasuri inteligente preinstalate cu acelaşi sistem de operare. Cu un design clasic, mai pătrăţos decât seria de smartphone-uri Galaxy S, Samsung Z arată bine fără a fi revoluţionar. Este construit în jurul unui display AMOLED de 4,8 inci cu o rezoluţie HD (cine își mai amintește de Galaxy S3?). Folosește un procesor quad-core la 2,3 GHz, foarte probabil creat de Intel pe 64 biți, are 2GB de memorie RAM, o memorie internă de 16GB şi o cameră de 8 megapixeli. Camera secundară are 2,1 megapixeli. Pe lângă interfață, Samsung Z preia de la Galaxy S5 senzorul de amprentă şi cel de monitorizare a ritmului cardiac.