Samsung NX30 – Un nou membru al familiei de aparate foto

Samsung NX30 – Un nou membru al familiei de aparate foto

Samsung NX30 este cel mai nou model de aparat foto al producătorului, vine cu o serie de caracteristici noi și interesante.

Samsung NX30 (3)

Samsung NX30 deține un senzor de 20,3 megapixeli și un sistem de focalizare mai rapid, NX AF System II. Ecranul are o diagonală de 3 inci, este rabatabil și oferă o flexibilitate ridicată pentru mai multe situații de fotografiere.

Vizorul este unul electronic cu definiție înaltă, 2,4 megapixeli, și este de asemenea rabatabil oferind un unghi mai deosebit, asemănător primelor camere foto inventate. Vizorul nu este atât de neplăcut precum ar crede unii. Este genul de caracteristică ce necesită puțin timp pentru acomodare, însă poate fi folosit și de cineva care este obișnuit doar cu aparate DSLR și cu un vizor optic.

Conectivitatea camerei este foarte bună. Samsung NX30 dispune de un modul WiFi și unul NFC pentru a ușura conectarea camerei la un smartphone sau un alt dispozitiv cu conexiune la internet.

Procesorul de imagine al noului NX30 este DRIMeIV și face posibilă filmarea 1080 la 60 de cadre pe secundă. Sensibilitatea ISO este de la 100 la 25600 și permite realizarea unor fotografii bune chiar și în condiții de iluminare scăzută. Pentru producătorii de film este o veste bună includerea unui conector de 3,5 mm pentru microfon, opțiune de care nu dispuneau toate camerele NX.

Samsung NX30 dispune de o gamă largă de preset-uri de fotografiere pentru a face munca mai ușoară fotografilor amatori, precum și posibilitatea de a reprograma o serie de butoane fizice de pe cameră, pentru alte funcții.

Samsung NX30 (4)

Samsung NX30 (1)

Samsung NX30 (8)

Samsung NX30 (9)

Samsung NX30 (6)

Citește și: