Samsung Gear Solo, telefonul de la încheietură

Samsung Gear Solo, telefonul de la încheietură

Samsung se pregătește să lanseze un ceas inteligent din seria Gear care va funcționa autonom de telefon și va putea să fie folosit în locul acestuia, având o cartelă SIM inclusă. 

gsmarena_001

Potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap, Samsung va lansa dispozitivul la Târgul de Tehnologie IFA 2014 de la Berlin, care va avea loc la începutul lui septembrie și la care va participa și playtech.ro.

Samsung vrea să-și extindă prezența pe piața dispozitivelor mobile cu Gear Solo, care va fi un ceas inteligent, dotat cu propriul său SIM. Astfel, vom putea fi sunați direct pe ceas. Gear Solo va fi lansat pe 3 septembrie la evenimentul Unpacked, acolo unde va fi prezentat și Galaxy Note 4.

Până acum, experimentele Samsung în materie de dispozitive purtabile trebuiau conectate la un smartphone prin Bluetooth și funcționau ca destinatari de notificări, brățări de fitness și controale pentru muzică, fără a mai scoate telefonul din buzunar. Dispozitivul va funcționa pe 3G și poate fi folosit și fără o cartelă SIM.

Citește totul despre ceasuri inteligente aici. 

Ce știm despre Samsung Galaxy Note 4?

 

Gear Solo va fi prezentat împreună cu Galaxy Note 4 la Unpacked de la Berlin.

Cel mai probabil, telefonul va avea un ecran de 5,7 inci, Quad HD, cu o rezoluție de 2560×1440 de pixeli. De asemenea, ar putea fi două versiuni, dintre care una să aibă procesor Exynos 5433 ca pe Samsung Galaxy S5 Alpha, despre care am scris azi și unul cu Snapdragon 805 și 3 GB de RAM.

Camera foto ar urma să fie de 16 megapixeli, potrivit informațiilor International Business Times, cu stabilizare optică a imagini. Alte zvonuri au vorbit inclusiv despre recunoașterea retinei pentru autentificare. Știm sigur că sistemul de operare va fi Android 4.4.4 KitKat. Istoric vorbind, Samsung Galaxy Note a fost cel mai performant telefon al companiei, prezentând trendul pentru anul următor.

Citește mai mult despre IFA 2014 de la Berlin pe playtech.ro.  

Citește și: