Samsung Gear S – Încă un ceas inteligent în marea colecție a Samsung

Samsung Gear S – Încă un ceas inteligent în marea colecție a Samsung

După Samsung Galaxy Note 4, sud-coreenii au prezentat la IFA 2014 și Gear S. Este cel mai puternic ceas inteligent lansat de companie, dar rulează Tizen, nu Android Wear de la Google.

samsung gear s

Gear S a fost descoperit înainte de IFA 2014 și prezentat oficial odată cu Galaxy Note 4. Este curbat după încheietură, mai curbat decât predecesorii, are ecran tactil și îl administrezi de pe telefon prin Gear Manager. Cu acest ceas ai acces la Gear Store, unde sunt 1.000 de aplicații, are și tastatură și poate, pe cont propriu, să facă destul de multe lucruri. Odată cu Gear S, sud-coreenii au lansat și Samsung Gear Circle, o pereche de căști ce arată destul de ciudat, ca un fel de colier care se pune în jurul capului. Acestea se conectează la Samsung Gear S pentru a putea vorbi la telefon.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Gear S IFA /”/]

Citește și: Galaxy Note 4 – Tot ce ar trebui să știi despre cel mai nou gadget Samsung

Are un ecran de 2 inci OLED, cu unghiuri bune de vizualizare, este rezistent la apă și praf, va fi disponibil în nuanțe de alb și negru și arată, oarecum, ca Gear Fit, numai că este mai mare. Gear S folosește un procesor de 1GHz, iar hardware-ul ar trebui să fie destul de bun cât să ruleze fără probleme software-ul deja inclus.

Samsung Gear S va fi disponibil din octombrie în Coreea de Sud, iar spre finalul anului va fi disponibil în mai multe regiuni. Este un ceas care îngroașă rândurile acestei game de accesorii purtabile, alături de cele produse de Sony, Motorola, LG, Huawei și alți producători. De asemenea, se conturează deja cele două mari platforme: Tizen și Android Wear.

În aproape o săptămână, Apple își susține evenimentul de prezentare a iPhone 6 și este așteptat un ceas inteligent, denumit iWatch. Știm prea puține despre acest gadget, dar ar avea un preț de până în 400 de dolari, va folosi un ecran curbat și va fi un companion pentru iPhone, iPad și, probabil, Macbook. Vom afla mai multe pe 9 septembrie.

Citește și: iWatch – ceasul inteligent Apple ar putea fi extraordinar de scump

Citește și: