05 mai 2014 | 23:20

Samsung Galaxy Tab S, încă o tabletă în lucru

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Tab S, încă o tabletă în lucru

Se vede treaba că Samsung este destul de insistent în acest an pe segmentul de tablete. Producătorul are deja 7 modele lansate și se pare că nu sunt singurele.

Samsung-Galaxy-Note-Pro-10-640x426

Se zvonește apariția unui nou model, Samsung Galaxy Tab S, un dispozitiv ce va combina elemente de la variantele Galaxy Note/Tab Pro și de la Galaxy S5.

Dacă zvonurile se adeveresc, înseamnă că Galaxy Tab S va avea un display cu rezoluție 2560×1600 pixeli și va deține un senzor de amprentă. Posibil ca acest model să fie propulsat de un chipset Octa-core Exynos 5420, unul dintre cele mai noi și mai performante la momentul actual. Acesta este bazat pe arhitectura ARM big.LITTLE și are 4 nuclee la o frecvență de 1,9 GHz, de tipul Cortex A15, și 4 nuclee cu o frecvență de 1,3 GHz, de tipul Cortex A7. Se zvonește de asemenea că tableta va avea 3 GB memorie RAM dual-channel, la o frecvență de 933 MHz, un senzor principal de 8 megapixeli, unul secundar de 2.1 Megapixeli și conectivitate de vârf ca WiFi 802.11 ac, Bluetooth 4.0, NFC și LTE 150. 

Din punct de vedere software, tableta va folosi cel mai nou sistem de operare, Android 4.4.2 KitKat, cu interfața TouchWiz de pe noile modele. Se vorbește de asemenea de două dimensiuni, dictate de diagonala ecranului. Mai exact, Galaxy Tab S ar putea veni în variante de 8.4 inci și 10.5 inci. Probabil acest model va fi considerat vârful de gamă și va fi destinat segmentului de entuziaști și celui de business. Momentan, nu au fost confirmate oficial nici una din informațiile de mai sus.