SSD de 960 de GB de la Samsung

SSD de 960 de GB de la Samsung

Sasmung introduce o nouă serie de SSD-uri, special concepute pentru data-centere, ce poartă numele de 845DC EVO.

Samsung SSD 845DC EVO

Producătorul spune că noul model va oferi performanță susținută și o latență mai redusă în comparație cu actualele variante destinate acestui segment. 845DC EVO ar afi așadar candidatul ideal pentru un business mic sau chiar și pentru unul de dimensiuni medii în scopul eficientizării data centerelor existente în companie, asta dacă folosesc așa ceva și companiile respective nu se bazează decât pe servicii cloud.

SSD-ul este produs în noua litografie de 10 nm cu cipuri de clasa 3 de tip NAND Flash. Firmware-ul și controllerul acestuia se bazează pe seria PM853T. Din punct de vedere specificații, Samsung 845DC EVO, oferă o fiabilitate ridicată și anduranță pe măsură. Dispune de viteze de citire de până la 530 MB/s și o cifră IOPS de 87.000. Consumul de curent este de 4 W, aproximativ un sfert din necesarul unui HDD obișnuit din data centere.

Producătorul oferă aceste SSD-uri pentru aplicații ce necesită în primul rând viteze mari e citire, valorile de scriere fiind ceva mai mici. SSD-ul va fi disponibil în 3 variante de capacitate momentan, 240 GB, 480 GB și respectiv 960 GB, și toate vin cu 5 ani garanție și un MTBF de 2.000.000 ore.

Citește și:
Etichete: