Romtelecom mizează pe soluțiile Cisco și pe infrastructura IP pentru viitor

Romtelecom mizează pe soluțiile Cisco și pe infrastructura IP pentru viitor

Romtelecom se bazează pe Cisco și pe infrastructura de tip IP în modernizarea rețelei naționale pe termen lung.

Romtelecom Cisco

Spre deosebire de infrastructura hibridă existentă în prezent, Romtelecom este conștient că trecerea la tehnologia bazată pe IP este cea mai bună soluție pentru viitor, iar partenerul său de bază în această tranziție este, cine altul, Cisco. Noua arhitectură este flexibilă și scalabilă, reduce substanțial complexitatea rețelei, crește eficiența operațională și permite trecerea la noua generație de servicii.

Procesul de îmbunătățire a performanțelor rețelei IP Core a Romtelecom a fost inițiat în 2013 și se va încheia în 2015. În cursul acestui an vor fi conectate, cu ajutorul linkurilor 100G, trei dintre cele mai importante noduri ale rețelei naționale Romtelecom. Tehnologia Cisco va fi utilizată pentru rețeaua IP/MPLS (Multi Protocol Label Switching –arhitectură de routare pentru Internet), iar tehnologia DWDM furnizată de ADVA pentru rețeaua de transport al datelor.

Mai exact, se va face o trecere de la sistemul clasic de conectare, cu ajutorul tehnologiei ADSL și a cablului telefonic, la introducerea serviciilor bazate pe IP și fibră optică. Astfel, toți clienții vor beneficia de o viteză mai mare de acces la internet, și de posibilitatea de rezolvare rapidă a problemelor apărute, de la distanță.

”Deținem cea mai extinsă rețea la nivel național și facem eforturi permanente pentru a-i exploata capabilitățile în beneficiul clienților noștri. Acum implementăm o soluție inovatoare de creştere a capacităţii reţelei de date, sporind în acelaşi timp disponibilitatea şi fiabilitatea acesteia”, a declarat Bob Konstantinidis, Director Executiv Operaţiuni şi Tehnologie Romtelecom și Cosmote România.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: