Românii construiesc cel mai complex scanner de avioane în Elveția [VIDEO]

Românii construiesc cel mai complex scanner de avioane în Elveția [VIDEO]

Tudor Tech, compania fondată de Mircea Tudor, cel care a construit scannerul de avioane care a câștigat Târgul de Invenții de la Geneva, va construi o linie de producție în Elveția, în localitatea Saint-Imier, unde va crea 120 de locuri de muncă.

aeria

Potrivit publicației elvețiene Le Temps, societatea Tudor Tech, deținută de Mircea Tudor și parte a consorțiului MB Telecom, va investi 45 de milioane de franci elvețieni (47 de milioane de dolari) pentru construirea unei fabrici pe un teren de 10.000 de metri pătrați, în această toamnă. Astfel, Tudor Tech va angaja 120 de oameni la Saint-Imier, în regiunea Berna. Toată fabrica este construită, potrivit publicațiilor elvețiene, pentru Roboscan Aeria, scannerul pentru avioane care a luat marele premiu la Salonul de Invenții de la Geneva, în 2013.

Potrivit declarațiilor oficiale, Tudor Tech va începe construcția scannerelor la finalul lui 2015, iar în acest moment sunt în negocieri cu Etihad, compania aviatică din Qatar, dar și cu mai multe companii din Statele Unite. Scannerul Roboscan Aeria este unic prin mobilitatea sa, putând să detecteze microfisuri ale structurii avionului, dar și mărfurile de contrabandă care ar putea fi transportate cu acesta. Practic, e integrat în remorca unui camion care trece pe lângă un avion și-l scanează de deasupra.

Conform presei elvețiene, 80% din posturile disponbile vor fi rezervate populației din cantonul Berna. La finalul construcției, Saint-Imier va deveni principalul loc unde se vor fabrica scannerele.

Mircea Tudor s-a născut pe 1 august 1957 la Afumați. După 1989, a fost vicepreședintele Partidului Democrat Agrar Român și a condus două ziare, iar în 1992 a condus compania Sunday-T Marexim, liderul în importul de alarme de mașini în România. Abia în 1994 a înființat MB Telecom, care are acum 130 de angajați și deține 15 brevete.

În 2009, Mircea Tudor și MB Telecom au luat Marele Premiu la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva cu scannerul pentru camioane, Roboscan, iar în 2013 compania a recidivat cu scannerul pentru avioane, Roboscan 2M Aeria, singurul de acest fel din lume.

Citește și:
Etichete: