29 oct. 2014 | 16:44

Reddit și-a lansat propria platformă de finanțare publică

ACTUALITATE
Reddit și-a lansat propria platformă de finanțare publică

Se numește Redditmade și este cel mai nou competitor al celor de la Kickstarter și IndieGoGo pe piața platformelor de finanțare publică.

reddit redditmade

Reddit a evoluat într-unul dintre cele mai populare site-uri de pe internet iar decizia lor de a-și lansa propria platformă de crowdfunding a venit natural. Cu o comunitatea extrem de variată și dedicată, Reddit ar putea asigura finanțare publică pentru un număr foarte mare de proiecte care nu ar fi avut șanse pe alte website-uri. Și cea mai interesantă parte a acestui site este faptul că singurul lucru care îți trebuie pentru a porni propria campanie de finanțare este doar un cont de Reddit,

Noul site se aseamănă în foarte multe feluri cu Kickstarter, setând limite pentru campaniile în desfășurare. Când termenul limită este atins, campania respectivă se termină iar cei care au lansat-o vor trebui de asemenea să aibă un obiectiv financiar, suma de bani la care proiectul se poate considera finanțat complet. La fel ca și pe alte website-uri, dacă o campanie nu își atinge obiectivul, cei care au susținut-o nu vor fi taxați deloc. În cazul unei reușite, Reddit îi va ajuta aparent pe utilizatori la diverse procese precum promovarea sau producția.

Unul din principalele motive pentru care Redditmade a fost creat este ca membrii Reddit să poată crea materiale pentru comunitățile lor mai ușor, având acces la finanțare mult mai ușor. Pentru moment, platforma este disponibilă doar celor care au un cont la o bancă din America, însă pe viitor ar urma să se extindă. Site-ul Redditmade este acum în beta și nu se știe exact la ce dată va fi lansată varianta completă.