QU-DB – Un alt proiect Kickstarter ne aduce cea mai ieftină imprimantă 3D din lume

QU-DB - Un alt proiect Kickstarter ne aduce cea mai ieftină imprimantă 3D din lume

Hype-ul imprimantelor 3D nu s-a diminuat deloc, iar revoluția tehnologiei de imprimare 3D face încă progrese substanțiale cu ajutorul lui Kickstarter.

Kickstarter Imprimanta 3D

Problema până acum era destul de clară, nici o imprimantă 3D nu era suficient de ieftină pentru ca toată lumea să și-o poată permite. Kickstarter este din nou platforma pe care se dezvoltă un proiect, pe numele său QU-DB, prescurtare de la Quintesential Universal Building Device.

Prețul final al acestui produs QU-DB va fi de 199 dolari. Inițial, proiectul a început prin strângerea sumei de 9000 de dolari, pentru pornirea companiei. În mod deloc surprinzător, suma strânsă pentru acest proiect a fost mult mai mare decât se așteptau fondatorii companiei.

Cu mai mult de 1400 de susținători, QU-DB a strâns peste 400.000 de dolari în campania de crowd-funding și a realizat deja și alte versiuni ale kitului de imprimare 3D. Momentan, compania ce are sediul în Little Rock, Arkansas, se ocupă de livrarea imprimantelor către cei care au susținut proiectul pe Kickstarter, în timp ce preiau și alte comenzi. Livrarea produselor va începe de luna viitoare.

Pentru a menține prețul scăzut al acestui produs, imprimanta vine neasamblată. Acest lucru nu reprezintă o problemă, pentru că este ușor de montat, vine cu instrucțiuni detaliate pentru a ajuta utilizatorul să realizee montajul, și se pot face astfel modificări pentru a crește producția sau a personaliza cadrul imprimantei. Entuziaștii acestei tehnologii sunt probabil încântați că pot deține un astfel de dispoaitiv la suma de 199 de dolari.

Citește și: