Proteza dentară printată 3D de la CSIRO este o soluție pentru cei cu probleme de somn

Proteza dentară printată 3D de la CSIRO este o soluție pentru cei cu probleme de somn

La începutul acestei luni în Statele Unite a fost aprobat implantul pentru efecțiuni ale somnului numite ”sleep apnea”. CSIRO oferă o soluție mai puțin intruzivă, și anume o proteză dentară.

CSIRO 3D

Compania CSIRO are sediul în Australia, iar produsul acestora este obținut cu ajutorul tehnologiei de printare 3D, astfel vorbim de costuri foarte mici de producție, și probabil și un cost foarte redus de vânzare. Folosind acest dispozitiv nu mai este nevoie de nici un fel de operație, singurul element necesar ar fi doar o prescripție de la medic. Echipa de la CSIRO s-a folosit de un scanner 3D care scanează gura pacientului, și poate oferi o imagine exactă despre cum ar trebui să arate proteza pentru a fi cât mai comodă. Produsul este realizat apoi prin printare 3D din plastic special pentru uzul medical, și o serie de inserții din titan.

Nu se cunosc încă detalii despre prețul și disponibilitatea acestui produs, însă vorbim de un dispozitiv care va fi vândut la scară largă în aroape toată lumea. Un produs care este realizat rapid, probabil chiar și a doua zi după consult și aprobare, și unul dintre  primele produse cu uz medical care beneficiază de tehnologia de scanare și printare 3D. În linkul de aici, găsiți și comunicatul de presă pentru cei interesați de mai multe detalii.

Citește și: