Probleme software Toyota Prius – 1,9 milioane de automobile rechemate în service

Probleme software Toyota Prius - 1,9 milioane de automobile rechemate în service

Hibridul Toyota Prius a fost un vehicul foarte popular, fiind primul model care a promovat conceptul de mașină ecologică în întreaga lume.

Toyota Prius 2010

La momentul de față, există peste 3,5 milioane de astfel de mașini în funcționare, de la introducerea modelului, în 1997. Decizia companiei de a rechema 1,9 milioane de unități în service din cauza unei probleme software Toyota Prius este, așadar, de interes. Din aceste autoturisme, 713.000 se află în America de Nord, restul fiind vândute în întreaga lume. Acest tip de problemă apare la mașinile fabricate în perioada martie 2009 – februarie 2014.

Din ce spune Engadget.com, problema poate cauza o parte din sistemul hibrid al autoturismului să se supraîncălzească și să cauzeze probleme. Mașina ar trebui să intre în modul de protecție și să poată fi folosită cu o putere redusă a motorului, însă în unele cazuri poate duce până la oprirea completă a acesteia. Problema software Toyota Prius a existat încă din 2011, atunci când au apărut primele rapoarte despre aceasta. Totuși, din diverse motive, necunoscute nouă, a durat aproape trei ani până când producătorul s-a mobilizat și a trecut la acțiunea. Până acum, nu au fost raportate accidente provocate din această cauză.

Verificarea software Toyota Prius se poate face după seria mașinii, urmând linkul următor. Procesul de update durează mai puțin de o oră și poate fi realizat la cel mai apropiat service Toyota. Desigur, reparația ar trebui să fie gratuită.

Citește și: