PowerColor a lansat varianta Radeon R9 270 cu răcire pasivă

PowerColor a lansat varianta Radeon R9 270 cu răcire pasivă

PowerColor a lansat o variantă de placă grafică din noua serie Radeon R9 270, cu răcire complet pasivă.

PowerColor  AMD Radeon R9 270

Desigur, Radeon R9 270 nu este cea mai puternică placă grafică de pe piață, însă tentația de a avea o placă video ce nu face nici un fel de zgomot este destul de mare pentru cei care doresc să își construiască un HTPC.

Radiatorul este destul de mare, acoperind toată placa grafică și ocupând nu mai puțin de două slot-uri. Acesta are șase heatpipe-uri pentru a menține o temperatură acceptabilă, și datorită specificațiilor utiizatorii vor avea probabil ceva probleme în a menține rece, un sistem fără un flux de aer eficient și bine gândit. Placa funcționează la 920 MHz, frecvența de bază pentru GPU, deține 2 GB GDDR5 memorie video la 5600 MHz pe o interfață de 256 biți.

Făcând parte din seria R9 270, placa este bazată pe arhitectura Pitcairn, și are 1280 procesoare de stream, 80 TMU și 32 ROPS. Se recomandă folosirea unei carcase bine ventilate, sau a uneia cu un flux de aer dedicat pentru placa grafică. Placa va avea un preț de aproximativ 180 euro, fiind chiar destul de accesibilă.

Disponibilitatea Radeon R9 270 nu a fost încă anunțată, însă cu siguranță o vom vedea în ofertele magazinelor online în luna următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: