Poate fi legal să urmărești conținut piratat, dacă nu încalci această regulă

, 06 Iun, 15:28

Pirateria este o problemă serioasă pentru companiile producătoare de conținut multimedia. Totuși, s-ar părea că cei care vizionează seriale sau filme, ascultă muzică sau citesc cărți fără să plătească ar putea scăpa basma-curată, mulțumită unei decizii a Curții Europene, potrivit GigaOM.

Top-10-torrent-piraterie-Most-Pirated-Movies-2013_thumb.jpg

Cât timp utilizatorii accesează conținutul piratat de pe un site, fără să le descarce în dispozitivele lor, ei nu sunt vinovați de încălcarea drepturilor de autor.  Decizia luată de Curtea Europeană este rezultatul unui proces dintre un serviciu european de media și agenția de știri Associated Press.

Melwater, un serviciu care trimitea șapourile celor mai importante știri din lume utilizatorilor săi, a fost acționat în judecată pe motivul că nu plătea pentru conținutul pe care îl difuza. Compania a avut procese intentate atât în SUA, cât și în Marea Britanie.

În Europa, în proces s-a adus în discuție și problema utilizatorilor serviciului Melwater. Grupul care a dat în judecată compania susținea că și cei care au primit emailurile cu știri trebuiau să plătească și licențele conținutului pe care îl accesau.

Astfel, Curtea Europeană de Justiție a decis că utilizatorii de Internet care vizionează conținut piratat online, fără să îl copieze, nu ar trebui acuzați de încălcarea drepturilor de autor.

Asta nu înseamnă că proprietarii de site-uri Web care stochează astfel de conținut ce poate fi accesat de către utilizatori vor scăpa de acuzații. Numai utilizatorii beneficiază de această ”iertare a păcatelor”.

Vestea e cu siguranță una bună pentru câteva mii de Internauți germani care, anul trecut, s-au trezit cu amenzi de 250 de euro,  după ce au urmărit conținut pornografic pe site-ul Redtube.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Stai asa….Redtube este site piratat? wtf?! Altfel de ce au fost amendati internautii?!
Daca da, inseamna ca si xHamster, xVideos si altele sunt piratate?!

Mda … deci sunt ok cat timp nu-s accesate vizualizate descarcate sa inteleg -.-‘ deci nimic nou…. si mda sunt o gramada de metode de a pune mana pe continut piratat fara frica de a fi inchis.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail