Plextor M6S, o nouă serie de SSD-uri disponibilă în curând

Plextor M6S, o nouă serie de SSD-uri disponibilă în curând

Plextor lucrează de zor pentru a face disponibilă noua serie de SSD-uri – Plextor M6S, în a doua jumătate a acestui an.

Plextor M6S

Anul trecut la IFA, Plextor a anunțat o nouă serie de SSD-uri, M6, care nu a prins atât de bine la public datorită specificațiilor sale ceva mai limitate în comparație cu unitățile altor producători. Anul acesta, ei lucrează la un update pentru acea serie, Plextor M6S, pentru a optimiza performanța și a crește semnificativ rezistența acestora în timp. Rezultatul pare să fie unul promițător, iar noile discuri au viteze de citire apropiate de 520 MB/s și de scriere de aproximativ 440 MB/s. Unitățile au o grosime de 7 mm, fiind compatibile cu orice notebook sau ultrabook care permite acest tip de upgrade, dețin controllerul Marvell 88SS9182-BNP2 și o serie de memorii NAND de la Toshiba, produse în litografia de 19 nm.

Dacă variantele de SSD-uri M.2 ale producătorului sunt ceva mai scumpe și oferă o viteză superioară standardului SATA, aceste modele se vor axa atât pe a oferi performanță cât și un preț mai redus. Practic, acesta va fi atuul companiei pentru a le putea promova mai intens. Nu m-ar mira să iasă pe piață cu o serie de produse cu 10-20 procente mai ieftine decât ale concurenței și să ofere aceleași viteze de scriere și citire ca acestea.

SSD-urile Plextor M6S vor fi disponibile în capacități de la 128 GB la 512 GB, iar în câteva luni le vom vedea și în magazinele de la noi din țară.

Citește și:
Etichete: