Plăcile de bază MSI Z97 XPower AC suportă procesoarele modate

Plăcile de bază MSI Z97 XPower AC suportă procesoarele modate

Știți cum arată suprafața unui procesor Intel, aceasta este de fapt un radiator pentru cipul de la interior. Unii utilizatori mai pricepuți au înlăturat acel capac pentru a răci mai bine procesorul.

MSI-Z97-XPOWER-AC-Delid-Die-Guard-635x635

Vestea interesantă este că MSI, unul dintre producătorii de plăci de bază, oferă acum un model de placă care este compatibil cu aceste procesoare modificate. Atenție, riscurile sunt foarte mari în decapsularea procesorului, chiar și montarea sistemului de răcire poate duce la distrugerea pastilei acestuia și implicit la defectarea lui, ca să nu mai menționăm de anularea imediată a garanției în cazul acestui proces. Practic prin procedura de decapsulare se obține accesul la cipul principal, aproximativ la fel cum erau vechile procesoare AMD, ale căror capsulă se ciobea când nu montai coolerul cu grijă. MSI oferă cu această placă de bază, un kit de montare a procesorului, și de protecție a acestuia la montarea cooler-ului, intrând astfel într-un domeniu mai extrem spre deosebire de ceilalți producători de plăci de bază.

MSI Z97 XPower AC dețin astfel un sistem numit Delid Die Guard care oferă protecție procesorului. Este interesantă abordarea producătorului, și cu siguranță mult apreciată de către entuziaștii care lucrează cu astfel de procesoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: