Pioneer creează un disc Blu-Ray de 256 GB

, 16 Mai, 18:45

Pioneer lucrează intens la dezvoltarea unor discuri Blu-Ray cu o capacitate ridicată. Momentan, s-a ajuns la Blu-Ray de 256 GB și există în dezvoltare unul de 512 GB.

Pioneer Blu-Ray

Discul Blu-Ray de 256 GB realizat de Pioneer presupune straturi diferite pe care se poate scrie informația, în prezent de două ori mai mult ca formatul Blu-Ray XL ce deține 4 straturi și acceptă o capacitate neformatată de 100 GB.

256 GB este o cifră impresionantă pentru standardul Bly-Ray, însă Pioneer spune că face deja progrese cu discul de 512 GB. Ambele formate, dacă vor ajunge pe piață, trebuie să demonstreze că sunt foarte utile ca discuri de backup, oferind o soluție rapidă de a copia de exemplu discurile SSD de sistem. Aceste formate au implicații destul de mari și pentru industria 4K, având în vedere că actualul Blu-Ray nu suportă un film la această rezoluție, având o capacitate de numai 48 GB.

Sony și Panasonic au creat și ei discuri cu o capacitate de 300 GB, însă acestea au nevoie de un hardware nou ce nu respectă formatul Blu-Ray. Discurile de la Pioneer au de asemenea nevoie de unități noi de scriere și citire însă pentru că păstrează formatul Blu-Ray va fi mult mai ușor pentru producătorii de unități optice să se adapteze, iar acest lucru se va reflecta pe viitor într-un cost mai rezonabil, atât din punct de vedere hardware cât și al discurilor în sine.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail