Piața telefoanelor: Samsung suferă, Huawei și Lenovo vând mai bine

Piața telefoanelor: Samsung suferă, Huawei și Lenovo vând mai bine
Vlad Andriescu
10:47 30.07.2014

Piața globală de smartphone-uri a crescut cu 23,1% în ultimul an și ajunge acum la un record de 295,3 milioane de smartphone-uri livrate, potrivit raportului IDC. 

samsung
International Data Corporation a publicat ultimul său raport și arată că piața crește rapid, mai ales datorită abundenței de smartphone-uri low-cost.

Care sunt concluziile celui de-al doilea trimestru? Liderii de pe piața telefoanelor mobile, Apple și Samsung sunt în scădere. De asemenea, piețele cele mai interesante sunt cele din țările emergente. Samsung scade și situația lor este problematică, deoarece au lansat o cohortă de telefoane și acestea nu au avut performanțele dorite. În schimb, Apple se duce pe trendul natural – așteptarea pentru următoarele device-uri.

Lider de piață e Samsung, cu 74 de milioane de telefoane, urmat de Apple, cu 35 de milioane, Huawei are 20,3 milioane de telefoane vândute, iar Lenovo 15,8 milioane. LG e pe locul al cincilea, cu 14,5 milioane de telefoane. Un număr impresionant de producători chinezi sunt pe locurile inferioare, la fel ca și Motorola, Nokia sau Sony. Toți ceilalți producători au produs și livrat 135 de milioane de telefoane mobile inteligente.

Cum s-au comportat primii cinci producători?

Samsung a vândut bine Galaxy S5, la fel ca și predecesorii săi, S4 și S3. Samsung a pierdut 7% din cota de piață față de anul trecut și IDC recomandă Samsung să se concentreze pe zonele unde producătorii locali domină, cum ar fi piața asiatică.

Apple pierde tradițional în al doilea trimestru, acum urmând lansarea iPhone 6, cu ecrane mai mari. Apple s-a bucurat de succes în piețele emergente, iar al treilea trimestru ar ăutea fi ori mai slab, ori mult mai bun, depinde de data lansării.

Huawei s-a concentrat pe device-uri 4G, cum ar fi Ascend P7. În afara Chinei, au vândut foarte bine seria mai ieftină Y. Lenovo a avut un trimestru record în China. Printre cele mai bune telefoane au fost A788T și A388T. 5% din livrările Lenovo au fost în afara Chinei, dar compania e pe un trend ascendent, vânzările triplându-se în afara țării de baștină. În același timp, LG a avut un trimestru dominat de seria sa mai ieftină, L, cu modelul-vedetă L70, care a fost vândut bine în Statele Unite.

Screen Shot 2014-07-30 at 10.43.07

Comentarii
loading...