10 iun. 2014 | 15:46

Phablet-ul ar putea reprezenta viitorul produselor BlackBerry

ACTUALITATE
Phablet-ul ar putea reprezenta viitorul produselor BlackBerry

Ce anume este un phablet și de ce este el important pentru o companie precum BlackBerry? Există o valoare minimă a diagonalei ecranului?

BlackBerry Phablet

Atunci când Samsung a lansat prima variantă de Galaxy Note acesta avea o diagonală de 5.3 inci, acum însă 5.2-5.4 inci reprezintă un standard pentru smartphone în general, iar un dispozitiv cu această diagonală nu mai poate fi numit un phablet. În această ordine de idei, atunci când a fost întrebat de planurile de viitor ale companiei, CEO-ul BlackBerry, John Chen, a răspuns, ”phablet-urile”.

Într-o discuție cu Jakarta Post, Chen a fost întrebat dacă BlackBerry are planuri de a lansa alte produse înafară de telefoane mobile pentru piața din Indonesia.

”Dacă vom face alte lucruri, acestea vor fi probabil phablet-urile. Dacă vă uitați la strategia noastră de până acum, și la cerințele actuale ale pieței, există cerere pentru un produs care se situează între un smartphone și o tabletă.”

În urma afirmației de mai sus, ar fi corect să considerăm că diagonala actuală a aunui phablet este în jur de 6 inci, iar BlackBerry va începe să producă dispozitive cu această dimensiune. Chen admite desigur că tabletele sunt probabil un pariu pierdut, iar încercările companiei în această direcție nu au fost încununate de success. Interesant totuși că insistă pe această idee a strategiei inițiale, iar BlackBerry a lansat în 2013 cel mai mare smartphone al său cu o diagonală de doar 5 inci.