pcDuino3 – Un nou computer ieftin, perfect pentru multimedia

, 23 Iun, 12:30

Piaţa sistemelor computaţionale cu Android tocmai a primit un nou membru cu numele pcDuino3, accesibil şi cu performanţe decente.

Android pc pcduino-3s

Este incredibil cât de relative sunt preţurile la computere, în contextul în care cel mai nou iMac, considerat cel mai ieftin de până acum, costă 1100 de dolari în SUA. De zece ori mai ieftin există însă un altfel de sistem cu numele de pcDuino3.

Computerul pe care îl vedeţi în imaginea de mai sus, pe lângă faptul că poate fi achiziţionat cu 100 de dolari, rulează la fel de bine Android sau Ubuntu. Pentru această performanţă, este construit pe . Ca şi construcţie, întreaga configuraţie este ascunsă într-o carcasă de oţel.

Partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre un procesor dual core Allwinner A20 tactat la 1GHz, un GPU Mali-400 şi un 1GB RAM. Memoria internă este limitată la 4GB, dar poate fi extinsă fără probleme printr-un card microSD. Conectivitatea include 3 porturi USB, o mufă ethernet 10/100Mbps şi o ieşire audio de 3,5 mm. Având în vedere că în nouă din zece cazuri un astfel de gadget poate fi folosit ca HTPC,  pe partea din spate a pcDuino3 se găseşte şi un port HDMI.

La un astfel de preţ, pentru sarcini care nu cer resurse foarte mari, pentru programare sau pentru un server de conţinut multimedia un astfel de sistem înlocuieşte de minune un computer mare şi zgomotos de acum cinci-șase ani.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail