Panasonic Toughpad FZ-E, un smartphone uimitor de rezistent

, 12 Sep, 10:00

Dintre gadgeturile descrise în ultimul an, Toughpad FZ-E1 ar putea să fie liderul aparatelor foarte andurante.

Panasonic Tougpad fz-ez1

Incorporând titlul de în denumire, este evident că cei de la Panasonic insistă că acest dispozitiv este o tabletă. Având însă în vedere că are o diagonală de doar 5 inci şi poate fi folosit pentru recepţionat şi iniţializat apeluri, telefonice, prefer să-l clasific ca fiind un smartphone. După standardele actuale stabilite de companii precum Samsung, LG sau HTC, la 5 inci nici măcar ca şi phabet nu mai poţi clasifica un gadget.

Trecând peste aceste detalii de fond, Toughpad FZ-E1 rulează Windows Embedded 8.1 Handheld (o versiune corporate de Windows Phone) şi pare a fi promovat ca un dispozitiv all-in-one menit să facă viaţa mai uşoară lucrătorilor în transport, logistică, sector public, aviaţie, producţie şi servicii de urgenţă.

Este capabil să reziste fără nici un fel de urme la căzături pe ciment de la trei metri şi este certificat MIL-STD-810G, deşi depăşeşte parametrii impuşi de acest standard. Poate fi scufundat în apă pentru jumătate de oră la 1,5 metri adâncime şi este pur şi simplu imun la condiţii meteorologice neprielnice, având în vedere că rezistă la temperaturi între –20 şi 60 de grade Celsius. Pentru partea de frig este capabil să compenseze printr-un sistem intern de încălzire.

În rest, are un panou capacitiv HD, cu o rezoluţie de 1280 x 720 capabil să distingă între zece degete. În plus, display-ul folosit este anti-reflectiv şi se vede foarte bine în lumină naturală puternică. Se poate interacţiona cu el la fel de bine atât cu mănuşi cât şi fără. Are două camere, de 8 şi 1,3 megapixeli pentru imagini decente capturate în orice condiţii.

Dacă vă aşteptaţi să nu fie ieftin, aveţi dreptate.  Va fi disponibil începând cu luna noiembrie la un preţ generos de aproximativ 5900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail