Palit GeForce GTX 780 JetStream 6GB OC, o nouă placă video performantă

Palit GeForce GTX 780 JetStream 6GB OC, o nouă placă video performantă

Cred că finalul anului trecut și începutul anului curent au fost marcate de cele mai multe lansări de plăci grafice. Palit vine și el cu un nou model, Palit GeForce GTX 780 JetStream 6GB OC.

palit-gtx-780-overclocking

Palit GeForce GTX 780 JetStream 6GB OC este una din plăcile video care atrag atenția, atât pe rafturile magazinelor cât și în online, în primul rând prin design și apoi prin specificațiile sale. Desigur, combinația de negru cu auriu nu este pe placul tuturor, însă sistemul de răcire ”proprietar”, cu 3 ventilatoare, se dovedește a fi foarte eficient în funcționare. Se pare că majoritatea producătorilor de plăci grafice a adoptat acest tip de răcire, în defavoarea celei standard cu ventilator tip turbină, atât pentru eficiența sporită cât și pentru nivelul de zgomot mult mai redus.

Modelul lansat de Palit permite desigur și overclocking-ul cu ajutorul software-ului inclus, atât pentru procesorul grafic Nvidia cât și pentru cei 6 GB GDDR5 instalați pe placă. Sistemul de răcire JetStream dispune de un ventilator de 90 mm pe centru și de alte două cu un diametru de 80 mm, precum și de o bază cu suprafață mare, realizată din cupru, și de un număr impresionant de lamele din aluminiu, pentru disiparea rapidă a căldurii.

Momentan nu se cunosc detalii precise despre prețul GeForce GTX 780 JetStream 6GB OC, însă știm că va fi disponibilă în magazine la finalul acestei luni. Cel mai probabil va costa cu 10-15 procente mai mult decât versiunea standard a lui GTX 780.

Citește și: