OverclockersUK lansează conectorii SATA Wireless

OverclockersUK lansează conectorii SATA Wireless

OverclockersUK lansează un set de conectori SATA Wireless pentru a elimina, în teorie, nevoia de a mai așeza cablurile în interiorul carcasei.

SATA Wireless

Ideea e bună – de ce nu am avea și conectori de SATA Wireless, dacă aproape orice dispozitiv actual se conectează pe acest standard? Chiar dacă este o glumiță interesantă de 1 aprilie, mi se pare și mai interesant faptul că ideea a fost discutată la CES 2011, însă desigur nu a mai fost pusă în aplicare. Există o singură problemă cu imaginea de mai sus, anume faptul că acel conector de SATA nu deține alimentare și, după cum bine știm, portul respectiv are doar rol de transfer de date.

Ideea nu este deloc rea, însă este aproape imposibil de realizat, având în vedere costurile nejustificate și, de asemenea, distanța prea mică dintre HDD și placa de bază pentru a fi viabilă. Unde mai pui că într-o carcasă metalică de PC semnalul wireless ar ”zburda” de capul lui și ar fi afectat de prea multe interferențe. Sunt tare curios dacă au avut totuși vreo comandă, având în vedere că adaptorul fictiv este listat la prețul de 200 de lire.

Citește și:
Etichete: