Orange Passpoint, conectare rapidă și sigură la WiFi

Orange Passpoint, conectare rapidă și sigură la WiFi

Orange a introdus și la noi în țară o tehnologie numită Passpoint, ce ușurează procesul de conectare la hotspot-urile WiFi.

Orange passpoint

Desigur, tehnologia Orange Passpoint se aplică doar hotspot-urilor puse în funcțiune de Orange și face parte din strategia operatorului de a oferi servicii de internet mai rapid de accesat și folosit. Autentificarea în rețeaua WiFi se face doar prin intermediul SIM-ului proprietarului telefonului, lucru care sugerează că trebuie să avem un smartphone ce funcționează pe rețeaua Orange pentru a avea acces la internet. Această practică este des folosită și de alți operatori, DIGI fiind cel mai recent care îmi vine în minte, și desigur funcționează la noi în țară.

În mod nativ, tehnologia funcționează pe dispozitive Samsung și Apple cu iOS 7, printre primele companii care au implementat acest tip de autentificare. Utilizatorii care nu dețin dispozitive compatibile Orange Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS. Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Lista telefoanelor compatibile se află la adresa din acest link.

Citește și:
Etichete: