Oracle Academy: Concurs de programare Java, anunțat pentru România

Oracle Academy: Concurs de programare Java, anunțat pentru România

Astăzi Oracle Academy a anunțat startul, din data de 10 ianuarie, al unui concurs de programare Java deschis pentru toți românii interesați de acest domeniu. Numele complet al competiției este “Soluții JAVA inteligente pentru beneficiul comunitaţii noastre”.

concurs de programare Java

Așadar, noul an a început cu vești bune pentru pasionații IT-ului, fie ei dezvoltatori sau cu cunoștințe elementare de programare. Acesta mi se pare și cel mai interesant aspect al noii competiții anunțate – faptul că pot participa şi studenţi la specializări din afara domeniului IT, care vor putea să îşi consolideze experienţa de management al proiectelor, lucru în echipă, programare. Echipele pot fi formate din maxim trei persoane.

Tema noului unui concurs de programare Java este prezentarea unor soluţii de îmbunătăţire a vieţii comunităţii, prin intermediul unor aplicaţii Java inteligente, eficiente şi interactive, cu aplicabilitate în viaţa reală.

Există și premii, așa cum îi stă bine oricărui concurs: laptopuri – nu știm exact ce anume, dar am primit asigurări că sunt foarte performante și deloc ieftine. De asemenea, participarea la „Şcoala de Vară Oracle România” şi vouchere pentru examene de certificare Oracle cred că nu sunt de neglijat pentru interesații domeniului.

Acest concurs de programare Java este adresat studenţilor în vârstă de cel puţin 18 ani, înscrişi la orice facultate acreditată din România.

Este necesar ca aplicațiile propuse să se încadreze într-una din următoarele categorii:

Smart School – aplicaţii de procesare a datelor, de analiză şi raportare; generare de rapoarte şi scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operaţiuni şi probleme; aplicaţii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea şcolară; reprezentarea grafică a unor mici experimente ştiinţifice din fizică, biologie sau chimie; îmbunătăţirea procesului de învăţare la unele discipline.

Smart Business – aplicaţii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vânzărilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.

Smart City – aplicaţii pentru ameliorarea mediului în spaţiul urban; perfecţionarea administraţiei oraşului; sporirea siguranţei urbane; dezvoltarea turismului; îmbunătăţirea transportului public; promovarea culturii în oraş; promovarea oportunităţilor de petrecere a timpului liber.

Mai multe detalii despre noul concurs de programare Java găsiți aici. Succes!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: