12 dec. 2014 | 08:30

Oficial: Tot ce trebuie să ştiţi despre Windows 10 într-un eveniment pe 21 ianuarie

ACTUALITATE
Oficial: Tot ce trebuie să ştiţi despre Windows 10 într-un eveniment pe 21 ianuarie

Deşi nu am fost nici o secundă în pană de informaţii pe marginea , cei de la Microsoft au decis să ofere invitaţii la o conferinţă pe 21 ianuarie.

microsoft windows 10 invite.0

După vânzările slabe şi rata de adopţie scăzută pentru Windows 8 şi Windows 8.1, trebuie să-şi reinventeze din nou sistemele de operare prin intermediul Windows 10. Respectiva platformă, pe lângă faptul că trebuie să remedieze un amalgam de minusuri din vechile SO-uri, are menirea de unifica sub o singură umbrelă toate dispozitivele cu Windows.

Existau de mult timp zvonuri pe marginea unui eveniment Microsoft în ianuarie, dar, abia acum, respectiva conferinţă a fost confirmată oficial prin prisma unei invitaţii trimisă membrilor presei pe care o vedeţi în imaginea de mai sus. Dacă nu era evident, aceasta pune în centrul atenţiei următoarea versiune de Windows. În acest context, Windows 10 este înfăţişat ca fiind ,,Următorul capitol”, o referinţă probabil la faptul că va schimba radical, din nou, viziunea noastră asupra sistemelor de operare ieşite din Redmond. În cazul în care zvonurile recente se confirmă, oficialii companiei vor detalia în cadrul acelui eveniment, aproape exclusiv, funcţii din Windows 10 dedicate marii mase a utilizatorilor. Tot atunci vom înţelege mai bine ce înseamnă Continuum – noua interfaţă touch inclusă pentru prima oară în viitorul SO.

Acest eveniment va fi primul după anunţarea Windows 10 la sfârşitul lunii septembrie în cadrul unui eveniment destinat mediului enterprise. Printre personalităţile prezente se vor număra CEO-ul companiei, Satya Nadella, directorul pe Windows – Terry Mierson, Phil Spencer – responsabil de Xbox şi Joe Belfiore. Acesta din urmă este direct responsabil de similarităţile experienţei oferite de Windows pe telefoane, tablete şi PC-uri.

Partea cea mai bună a evenimentului de pe 21 ianuarie este că nu va necesita prezenţa voastră la conferinţă pentru a avea acces la toate informaţiile. Întreaga prezentare va fi disponibilă şi pentru streaming online gratuit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele