Oculus Rift varianta retail, confirmat pentru 2015

Oculus Rift varianta retail, confirmat pentru 2015

Oculus Rift este o tehnologie impresionantă, iar dezvoltatorii au avut un succes major cu varianta DK1 (Development Kit 1).

Team-Fortress-2-Oculus-Rift

În pofida rezoluției mai puțin ideale și a performanței care lăsa puțin de dorit a lui Oculus Rift DK1, varianta DK2 vine cu un panou 1080p și cu o îmbunătățire semnificativă a timpului de răspuns și a senzorilor de mișcare. Mulți dintre cei care au încercat varianta a doua spun că noul hardware este exact ceea ce trebuie.

Singura problemă cu acest dispozitiv este că reprezintă un produs în dezvoltare și nu se știa exact dacă acesta va ajunge în mâinile consumatorilor. Se pare că nu vom mai avea de așteptat prea mult, din moment ce Oculus Rift va fi disponibil anul viitor pe rafturile magazinelor.

”Crystal Cove reprezintă doar jumătate din performanțele obținute în testare în Los Angeles. Acolo există o cameră specială, o cască mai performantă, care oferă un nivel de realism nemaiântâlnit. Imaginați-vă că tot ce vedeți acum se poate reproduce în acest headset de realitate virtuală, puțin pixelat, însă și această pixelare va dispărea.” a declarat Chris Dixon, unul din partenerii de la Andreessen Horowitz.

În paragraful de mai sus, Chris Dixon vorbește desigur despre DK2. Foarte mulți dezvoltatori au făcut deja precomandă pentru varianta DK2 a lui Oculus Rift, pentru că nu mai doresc să aștepte o lansare oficială a produsului și pentru că sunt conștienți de oportunitățile pe care le oferă acest dispozitiv. Deși compania a avut parte de PR negativ odată cu achiziția ei de către Facebook, lucrurile arată destul de bine pentru Oculus Rift.

Citește și: