Oculus Rift îi permite unei bunicuțe să exploreze lumea

Oculus Rift îi permite unei bunicuțe să exploreze lumea

Cancerul este unul dintre acele cuvinte teribile, pe care nici unul dintre noi nu vrea să îl audă. Oculus Rift intră și în această scenă cu o implementare interesantă.

Oculus Rift

Cancerul afectează o mulțime de oameni în ziua de astăzi, și chiar dacă multe forme ale acestuia sunt tratabile, poate fi și fatal. Roberta Firstenberg este destul de slăbită după lupta cu boala, și nu poate să iasă din casă. Nepoata acesteia, Priscilla, este un dezvoltator și producător de jocuri, care i-a oferit bunicii sale, cu ajutorul lui Oculus Rift, posibilitatea de a vedea lumea de afară.

Oculus Rift este un dispozitiv de realitate virtuală foarte precis, și chiar dacă am folosit unul pentru o scurtă perioadă de timp și pot confirma acest lucru, nu îmi pot imagina cum a reacționat Roberta atunci când a simțit puțină libertate folosind acest dispozitiv. Priscilla i-a contactat pe cei de la Oculus pentru a îi oferi un kit exact pentru acest scop, iar aceștia au răspuns foarte promt cererii și i-au trimis rapid unul din kiturile de dezvoltare. Așa cum se poate observa în clipul de mai jos, Roberta folosește demo-ul Oculus Tuscany care îi permite să se miște în libertate, nefiind nevoită să se miște pentru acest lucru. Ea a reușit să folosească și Google Maps cu ajutorul unui mod instalat de nepoata ei. Ideea este minunată, și cel mai probabil vom mai vedea implementări similare în curând, acum că ideea a ajuns atât de populară.

Citește și:
Etichete: