Oculus Rift este folosit într-un nou experiment în Statele Unite

Oculus Rift este folosit într-un nou experiment în Statele Unite

Oculus Rift este din nou folosit într-un experiment în Statele Unite. De această dată beneficiarul este flota militară a tării. 

Oculus Rift Navy

Marina Americană a decis că are nevoie de un nou sistem de control al navelor și testează Oculus Rift în acest scop. Project Blue Shark se numește inițiativa de a oferi o experiență mai imersiva piloților de nave maritime, care pot vedea obiectele din jurul navei, în 3D. Acest lucru nu era posibil până acum pe sistemele de navigație actuale, nici măcar pe USS Zumwalt, una dintre cele mai tehnologizate nave din flota americană.

Cu o serie de camere bine plasate în jurul navei și chiar sub aceasta, pilotul ar putea evalua mult mai repede multe din problemele ce pot apărea pe o navă în timpul călătoriei acesteia. Interfața de control este una de tip touch și este foarte precisă în a prelua comenzile de la utilizator. Se discută chiar și despre folosirea imaginilor de la drone care să survoleze în mod continuu nava, această idee aplicându-se mai mult navelor de război.

Citește și: