Ochelarii de realitate virtuală E-Boda Avatar, lansați oficial

Ochelarii de realitate virtuală E-Boda Avatar, lansați oficial

Compania românească E-Boda a lansat, în premieră pentru piața din România, o pereche de ochelari de realitate virtuală. Gadgetul se numește E-Boda Avatar.

DSC_0876

Dispozitivul nu folosește nicio tehnologie complexă, ci este, mai mult, un suport foarte interesant pentru smartphone. Mai exact, ochelarii E-Boda Avatar folosesc un sistem de lentile care asigură redarea imaginii de pe telefon într-un mod mult mai imersiv.

Respectivele lentile împart imaginea redată de smartphone în două, câte o parte pentru fiecare ochi, lucru care dă efectul 3D. Pentru o experiență cât mai imersivă, utilizatorii își pot instala atât aplicații pentru filme, cât și jocuri sau aplicații care le permit să facă tururi virtuale.

”Principiul de tehnologic ce stă la baza ochelarilor Avatar și experiențele de divertisment oferite erau posibil doar în filmele SF în urmă cu câțiva ani. Însă tehnologia a avansat într-un ritm atât de rapid, încât am reușit să simplificăm procesul de funcționare și folosim un accesoriu care se regăsește în buzunarele tuturor – smartphone-ul; astfel a luat naștere un dispozitiv intuitiv, compact și accesibil tuturor categoriilor de utilizatori,” declară Alexandru Drăgoiu, CEO E-Boda. ”Ochelarii Avatar au aplicabilitate în numeroase domenii, de la divertisment, până la educație, știință, cultură sau călătorii, oferind ceea ce își doresc toți utilizatorii – experiențe cât mai variate. Iar acesta este doar începutul. Ne așteptăm ca dezvoltatorii să vină cu aplicații din ce în ce mai complexe, care să ne dezvăluie noi orizonturi,” adaugă Alexandru Drăgoiu.

Ochelarii au un design plăcut și rafinat, sunt ușori și pot fi purtați cu ușurință. Playtech i-a testat, iar experiența a fost una plăcută, similară cu cea de pe Oculus Rift, sau, mai bine, cu cea oferită de ochelarii românești de realitate virtuală, Viiwok 3Deva.

Ușor de utilizat, ochelarii pot fi setați în doar trei pași: utilizatorii pornesc aplicația de realitate virtuală 3D pe smartphone, inserează smartphone-ul în compartimentul dedicat și ajustează cureaua pentru a fixa ochelarii. Astfel, lentilele se vor ajusta automat, iar utilizatorii se pot bucura de nemărginita lume a realității virtuale.

Smartphone-urile compatibile trebuie să aibă între 4,7 și 6 inch și, pentru o experiență completă de utilizare, trebuie să aibă giroscop integrat.

Ochelarii AVATAR vor fi disponibili în magazinele Orange, în rețeaua Carrefour și pe www.e-boda.ro la prețul recomandat de 299 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: