O nouă tehnologie ar putea dubla autonomia ceasurilor inteligente [VIDEO]

, 05 Iun, 08:27

Pe piață există numeroase modele de smartwatch-uri. Unele sunt frumoase, altele urâte. Unele oferă funcții inovatoare, altele se dovedesc problematice. Ce au toate în comun? Autonomia foarte scăzută. O nouă tehnologie, prezentată în cadrul Computex, ar putea rezolva această problemă, potrivit Engadget.

Baterie flexibilă

ProLogium, un producător de acumulatori din Taiwan, a dezvoltat o baterie flexibilă suficient de subțire încât să poată fi încorporată în curelele gadgeturilor inteligente purtabile. Acumulatorul folosește celule din litiu-ceramică și poate dubla sau chiar tripla autonomia unui ceas inteligent.

Noul tip de baterie are, deocamdată, o capacitate de 300mAh, însă cercetătorii susțin că, în timp, capacitatea ar putea ajunge și până la 500mAh. Bateria inclusă în prezent pe smartwatch-urile Gear ale Samsung este de 300mAh.

În plus, acumulatorul este creat din materiale ignifuge și nu există riscul de a exploda pe încheietura purtătorului. Acest lucru a fost demonstrat la Computex, unde cei de la ProLogium au tăiat bateria în bucăți mici.

Grosimea este de numai 1,5 mm, deci aspectul unui smartwatch nu ar fi afectat. Bateria ar putea fi integrată și în alte gadgeturi purtabile inteligente, cum ar fi ochelarii inteligenți.

Compania a început deja să producă acumulatorii în formă de curele, dar rămâne de văzut dacă marii producători vor opta să includă această tehnologie în gadgeturile lor viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail