Nvidia GM204 se află în teste la producător

Nvidia GM204 se află în teste la producător

Nvidia este destul de bun în a păstra secretele legate de viitoarele lor produse, însă este aproape imposibil să oprești scurgerile de informații.

Nvidia GM204 1

Nvidia a fost întotdeauna foarte bună în păstrarea secretelor legate de produsele pe care se pregătește să le lanseze. Motivul este o politică foarte strictă în cadrul companiei, impusă tuturor angajaților și sancționată foarte agresiv. Este aproape imposibil să nu ai scurgeri de informații, mai ales când lucrezi cu alte companii, chiar și cele de transport, și mai ales când produsul tău părăsește linia de dezvoltare.

Nu se știe încă ce reprezintă numele de cod Nvidia GM204, însă, având în vedere denumirile producătorului pentru produsele sale, se poate presupune că este vorba despre un nou model de cip grafic, după actualul GK104, care se află în plăcile grafice precum GeForce GTX 760 sau GK110, care propulsează Nvidia Titan.

Nvidia GM204

Codurile au fost observate pe o declarație de transport din luna aprilie a acestui an, aferentă unui pachet trimis de Nvidia către laboratoarele de testare din India. Conform pachetului, placa are 8 GB memorie GDDR5, lucru care sugerează că e vorba de o placă grafica high-end, însă nu se specifică dacă e vorba de un GPU pentru desktop, pentru segmentul mobil sau cu totul altceva. Se spune totuși că Nvidia GM204 ar putea fi succesorul liniei actuale de plăci video, care va aduce un minim de 10% la capitolul performanță. Vom vedea în viitorul apropiat despre ce e vorba, asta dacă zvonurile se confirmă destul de repede, preferabil înainte de lansarea unui nou produs.

Citește și: