20 feb. 2014 | 00:31

Nvidia dezvăluie noul model GTX Titan Black

ACTUALITATE
Nvidia dezvăluie noul model GTX Titan Black

Nvidia GTX Titan este considerată nerentabilă pentru gaming având în vedere prețul foarte ridicat și raportul de performanță pe care îl oferă.

Nvidia_GTX_Titan_Black_Final_1

Placa se află totuși la rang înalt în comunitatea de dezvoltatori CUDA pentru funcția Double Precision, funcție pe care nici un alt GPU nu îl suportă. Lansările succesive de GTX 780 și GTX 780 Ti, combinate cu scăderile de prețuri de la plăcile competitorului, îl fac pe GTX Titan depășit pentru gaming, mai ales că prețul său este de 999 de dolari. Noul Nvidia GTX Titan Black, lansat acum, vine ca un înlocuitor pentru vechiul Titan. La exterior acesta a primit niște accente negre pe radiator mai ales și pe inscripția de pe placă.

La interior, avem un GPU GK110 la fel ca și GTX 780 Ti. Acesta deșine 2880 de nuclee CUDA cu o frecvență de lucru de 980 MHz, ceva mai mult decât cei 928 MHz de pe versiunea standard de GTX 780 Ti. Memoria video este de 6GB GDDR5. GTX Titan Black primește și un upgrade din punct de vedere al vitezei memoriei de lucru, urcând la 7 GHz față de 6 GHz pe GTX Titan.

Noul Nvidia GTX Titan Black vine cu un preț pe măsura caracteristicilor enumerate mai sus și, fiind vorba de o placă din segmentul high-end, ce înlocuiește alt model, cel mai normal era să coste tot atât. Așa și este, prețul ei fiind de 999 dolari. Pentru cei care își doresc cea mai bună placă de la Nvidia și folosesc mai ales capabilitățile de dezvoltare pe care le pune la dispoziție acest model, nu cred că prețul va fi problema.

Nvidia_GTX_Titan_Black_Final_3

Nvidia_GTX_Titan_Black_Final_4