27 nov. 2014 | 11:54

Proiectul care transformă cureaua într-un acumulator pentru telefon

ACTUALITATE
Proiectul care transformă cureaua într-un acumulator pentru telefon

Una dintre cele mai vechi accesorii purtate de oameni tocmai a făcut cunoștință cu tehnologia modernă, devenind astfel și mai utilă.

nifty xoo curea

Cu toții purtăm sau am purtat la un moment dat pe parcursul vieții curele. Acestea sunt probabil cele mai comune accesorii purtabile pe care le putem găsi și, totuși, până acum puțini s-au gândit la mai multe utilizări posibile pentru ele. Cei de la Nifty au observat acest lucru, iar creația lor poate revoluționa curelele pentru totdeauna.

Prea mulți oameni în ziua de astăzi au probleme cu bateria la smartphone, iar acestea se observă de cele mai multe ori în momente dificile în care 5% în plus ar însemna enorm. Ultima invenție marca Nifty, denumită XOO, transformă cureaua într-un acumulator care vă va putea încărca telefonul în acele momente și care vă va scoate din anumite situații neplăcute.


Bateria propriu-zisă este situată în interiorul curelei XOO pe toată lungimea, astfel că aceasta este foarte sigură, flexibilă. rezistentă la apă și suficient de dură încât să nu poată fi stricată ușor. Capacitatea acesteia este de 2.100 mAh, mai mult decât necesar pentru încărcarea completă a unor telefoane (ex.: iPhone 6). Cablul de încărcare este situat pe partea interioară, fiind atașat magnetic acolo atunci când se află în folosire. Cablul este destul de lung pentru a ajunge în buzunar, așa că telefonul va putea fi încărcat în timp ce îl aveți în buzunar.

nifty xoo 1

Design-ul nu a fost nici el ignorat, Nifty începând de curând o colaborare cu Joe Casely-Hayford, un cunoscut creator de modă britanic. Pielea este materialul folosit la curea în sine, capetele fiind făcut din zinc. Sistemul de prindere este foarte ușor și creatorii au plasat un buton pentru desfacerea rapidă a curelei. Campania de IndieGoGo a dispozitivului merge foarte bine, iar cu 22 de zile rămase și o țintă de 50 de mii de dolari, aceștia au reușit deja să strângă 43 de mii de dolari. Dacă totul se va desfășura conform planurilor, cureaua ar putea fi livrată susținătorilor de pe IndieGoGo începând cu luna iunie a anului viitor.

nifty xoo 2