Nokia nu va reveni curând pe piață. Finlandezii se concentrează pe alte sectoare

, 14 Noi, 17:44

Microsoft are exclusivitate pe numele Nokia doar până în anul 2016, dar s-ar putea să avem mai mult de așteptat până vom revedea un telefon cu brandul Nokia.

nokia-headquarters-hacked-hacker-santaj_thumb.jpg

Microsoft a eliminat de curând numele Nokia de pe dispozitivele mobile Lumia. În ciuda faptului că anunțaseră că telefoanele entry-level ar urma să păstreze brandul Nokia, primul telefon Microsoft Lumia este un telefon low-end. Se zvonea, totuși, că Nokia ar urma să revină cu un telefon pe viitor. Compania încă este o entitate diferită de Microsoft, iar mare parte din patentele lor au fost păstrate. Ultima declarație a CEO-ului Nokia contrazice zvonurile, acesta din urmă anunțând că Nokia se va concentra pe afacerile pe care încă le mai deține.

Există și vești bune pentru cei care vor să revadă numele Nokia pe smartphone-uri. Aparent există un interes foarte mare pentru acest brand, iar multe companii sunt interesate de a obține o licență. În acest fel, telefoanele Nokia ar putea reapărea la un punct în viitorul extrem de îndepărtat. Totuși, pentru moment, va trebui să vă împăcați cu ideea că Microsoft Lumia va fi prezent o vreme.Acestea nu sunt neapărat vești rele. De curând, Microsoft a anunțat că toate dispozitivele cu Windows Phone 8.1 vor primi Windows Phone 10, o mișcare interesantă având în vedere antecedentele Microsoft.

Conducerea se așteaptă ca Nokia să devină profitabilă din nou, dar dispariția (să sperăm, temporară) a telefoanelor lor este o veste tristă pentru mulți, compania fiind până acum câțiva ani lider incontestabil în industrie.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail