Microsoft reuşeşte să ne sensibilizeze profund cu noile reclame [VIDEO]

Microsoft reuşeşte să ne sensibilizeze profund cu noile reclame [VIDEO]

Pentru că şi-au dat seama că reţeta celor de la Apple funcţionează de minune, prin sentimente. Să vedem despre ce vorbesc reclame Microsoft…

microsoft-super-bowl-ad

Agresivitatea gratuită, filozofia anti-Apple şi anti-Google, toate sunt lăsate deoparte în noile reclame de promovare a tehnologiilor proprii. Premisa este simplă: modul în care tehnologia ne-a făcut viaţa mai uşoară tuturor, dar mai ales celor cu probleme cronice de sănătate, este în centrul atenţiei.

Clipurile de mai jos fac parte dintr-o campanie cu hashtag-ul #empowering. Primul dintre ele va fi difuzat cu ocazia Super Bowl de anul acesta, un eveniment  anual în care foarte multe companii prezintă pentru prima oară noi reclame, contra unor sume de bani fabuloase.

Deşi trecem printr-o perioadă în care gigantul din Redmond este foarte uşor de criticat pentru că a ratat startul în ceea ce priveşte tabletele şi telefoanele mobile, în realitate, soluţiile software ale companiei nu sunt deloc învechite. Acestea stau la baza multor dispozitive independente şi sisteme folosite în mediul de corporație. Exact aceste soluţii software sunt evidențiate în noile reclame. Cu aplicabilitate în medicină, educaţie şi viaţa de zi cu zi, este mai evident ca niciodată că Microsoft va fi pentru mult timp lider de piaţă pe partea de soluţii software.

Veţi rămâne impresionaţi de aceste reclame Microsoft, pe de o parte datorită conţinutului lacrimogen şi, pe de altă parte, datorită schimbării radicale de direcţie pe care a urmat-o echipa de marketing a companiei conduse de Steve Ballmer. Poveştile cât se poate de reale de mai jos includ un fost jucător de fotbal american blocat într-un scaun cu rotile din cauza unei afecţiuni cronice cu numele de ALS – ce se exprimă verbal printr-un sistem de urmărire a privirii, o tânără de 29 de ani care aude pentru prima oară datorită unui implant inteligent, un bătrân de 97 de ani ce desenează în Paint, chirurgi ce folosesc Kinect, copii ce folosesc Skype. Vizionare plăcută!

Citește și: