Noile procesoare Intel Celeron Bay Trail au un consum de doar 4.3 W

Noile procesoare Intel Celeron Bay Trail au un consum de doar 4.3 W

Știm cu toții că Intel este un lider de industrie atunci când vine vorba de eficiența energetică a procesoarelor sale, platforma Bay Trail confirmând acum acest lucru.

Intel Bay Trail

Noua platformă Intel Bay Trail nu este desigur o excepție de la această regulă iar lista noilor procesoare ce funcționează pe aceasta demonstrează eficiența energetică. Procesorul Celeron N2808 are de exemplu 2 nuclee fizice și o frecvență de lucru de 1.58 GHz precum și o frecvență Turbo de 2.25 GHz. Acesta beneficiază și de un GPU cu o frecvență maximă de 792 MHz. Practic, vorbim de un SoC (System on a Chip) din punt de vedere tehnic. Ei bine acest SoC are un TDP de doar 4.3 W. TDP vine de la Thermal Design Package și se referă la valoarea maximă teoretică de consum a acestuia.

Prețurile încep de la 107 dolari pentru această versiune, precum și pentru restul seriei de procesoare Celeron. Varianta ce poartă denumirea de Pentium are 4 nuclee fizice și tot 4 fire de execuție, o frecvență nativă de 2.16 GHz și Turbo de maxim 2.66 GHz, un procesor grafic la 896 MHz și pornește de la 161 dolari. Toate aceste cipuri sunt bazate pe arhitectura de 22 nm cu nume de cod Silvermont. Cel mai probabil vom vedea aceste procesoare pe dispozitivele mai ieftine, tablete cu Windows 8.1 sau notebook-uri entry-level.

Intel Bay Trail 1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: